Tuesday, June 19, 2012

Έκθεση με εργαλεία βασανισμού στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα!

Mε μια σειρά από μεσαιωνικά εργαλεία βασανισμού, πραγματοποιείται έκθεση από την περασμένη Παρασκευή στο Κάστρο Μπραν του θρυλικού κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία.



Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 14 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη σιδηρά παρθένο, ένα σιδερένιο κουβούκλιο, το εσωτερικό του οποίου καλύπτεται από προσεκτικά τοποθετημένα αιχμηρά αντικείμενα, που μπορούν να βασανίσουν όποιον καταλήξει εκεί. Τα καρφιά καταλήγουν στα μάτια, στο στήθος και την πλάτη του θύματος, χωρίς όμως να τραυματίσουν κάποιο ζωτικό όργανο.



Το συγκεκριμένο εργαλείο χρησιμοποιούνταν για να προκαλέσει τη μέγιστη αιμορραγία και τον μεγαλύτερο, διαρκή και δυνατό πόνο.



Λίγο παραπέρα θα δει κανείς το κρεβάτι του Προκρούστη, μάσκες ντροπής, χειροπέδες, δρεπάνια, αλυσίδες, ζώνες παρθενίας και την καρέκλα του Ιούδα που μοιάζει με πυραμίδα, είναι όμως ένα αιχμηρό κάθισμα, όπου τοποθετούνταν πάνω το θύμα για ανελέητο βασανισμό.



Τα εργαλεία είναι συνολικά 53 και αποτελούν τμήμα ιδιωτικών συλλογών από την Ιταλία και την Ισπανία. Πάντως η είσοδος στην έκθεση απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 16 ετών, για ευνόητους λόγους.



No comments:

Post a Comment