Tuesday, June 26, 2012

Ένας Θεσσαλονικιός στα ερτζιανά του Άμστερνταμ!



"Hellas Pindakaas", ελληνικό φυστικοβούτυρο σε ελεύθερη απόδοση ή Ελλάδα-Ολλανδία... .....



Αυτόν τον πρωτότυπο τίτλο έχει η νέα ελληνική ραδιοφωνική εκπομπή, που εκπέμπει, εδώ και δύο μήνες, από τις συχνότητες του Δημοτικού Ραδιοφώνου του Άμστερνταμ «Salto/Wereld FM», στους 99.4 Mhz.

Εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ένας Έλληνας δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος οραματίζεται να αναδείξει όλα εκείνα που ενώνουν τους Έλληνες με τους Ολλανδούς και να παραμερίσει όσα τους χωρίζουν.



«Επιμελούμαι και παρουσιάζω την εκπομπή, σε εθελοντική βάση, σε έναν σταθμό που δεν κυνηγάει το κέρδος ή τις ακροαματικότητες. Ήθελα έναν τίτλο για την εκπομπή που να αναγνωρίζεται, ταυτόχρονα, από τους Έλληνες και από τους Ολλανδούς. Έναν τίτλο που να φέρνει πιο κοντά τις δύο κοινότητες, με στοιχεία και από τις δύο κουλτούρες» επισημαίνει από το Άμστερνταμ, ο 35χρονος Νίκος Κουλούσιος, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ολλανδία από το 1999.



Οι ειδήσεις και τα θέματα συζήτησης αφορούν και τις δύο χώρες, ενώ μεταξύ των καλεσμένων είναι και Ολλανδοί οι οποίοι μιλούν ή μαθαίνουν ελληνικά. Όλα αυτά, με στόχο πάντα, τη σύνθεση των δύο στοιχείων: του ελληνικού και του ολλανδικού.

No comments:

Post a Comment