Wednesday, June 27, 2012

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ


«Εφυγε» από τη ζωή ο 57χρονος θεατρικός σκηνοθέτης Δημήτρης Εξαρχος, μοναχογιός του ηθοποιού Θόδωρου Εξαρχου. Ο τρομερά κακότυχος σκηνοθέτης πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του στο Ασυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη, ύστερα από ένα μοιραίο τροχαίο το Μάρτη του 1999 (μετά από πρόβα έργου που θα ανέβαζε στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, νύχτα, καθώς βάδιζε, τον χτύπησε διερχόμενος μοτοσικλετιστής). Εξαιτίας βαριάς κρανιοεγκεφαλικής βλάβης παρέλυσαν τα άκρα του και το κέντρο ομιλίας. Μετά από πολλαπλές εγχειρήσεις και μακρόχρονη νοσηλεία στο ΚΑΤ, λόγω της ανεπίστρεπτης βλάβης που υπέστη, του θανάτου της μητέρας του, δημοσιογράφου Μπίτσας Εξάρχου και εμφράγματος του πατέρα του, μόνη «λύση» ήταν το άσυλο.
Ο Δημήτρης Εξαρχος, με παρουσία στο Εθνικό Θέατρο και σε δημοτικά - περιφερειακά θέατρα, σπούδασε θέατρο στην Αγγλία. Εργαζόταν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980. Στο Εθνικό Θέατρο είχε σκηνοθετήσει το «Ασυλο» του Ντέιβιντ Στόρεϊ και τους «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ιψεν. Στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης η παράστασή του «Ερωφίλη» είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση.
Η κηδεία του θα γίνει από το νεκροταφείο Βύρωνα, σήμερα, στις 11 πμ. Η οικογένειά του παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους αντί στεφάνων να διαθέσουν τα χρήματα στο Ασυλο Ανιάτων.



No comments:

Post a Comment