Monday, May 7, 2012

5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών Πάμε Σινεμά;


Το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών Πάμε Σινεμά; θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαίου 2012, από 14:00-18:00,

στην Αθήνα στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ KAKOΓΙΑΝΝΗΣ (Πειραιώς 2016, Ταύρος) και στην Θεσσαλονίκη στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη).

Στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών Πάμε Σινεμά; συμμετέχουν 75 ταινίες από σχολεία όλης της Ελλάδας.Tαινίες που δεν χαρίζονται σε κανένα.

Η Τελετή απονομής των βραβείων θα μεταδοθεί σε ζωντανή δορυφορική σύνδεση των 2 αιθουσών από την ΝΕΤ σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, το Σάββατο 12 Μαίου 2012, από 19:00 έως 21:00. Την Τελετή απονομής των βραβείων παρουσιάζουν: στην Αθήνα η Ναταλία Δραγούμη και στην Θεσσαλονίκη ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές: στην Αθήνα η Φωτεινή Δάρα και στην Θεσσαλονίκη ο Αργύρης Μπακιρτζής.



Τα βραβεία θα απονείμουν οι: Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηνών, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χαρβαλιάς, πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης ΑΠΘ, Δημήτρης Εϊπίδης, Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Ηλίας Φούτσης, πρόεδρος New York College.
Η Κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Γιώργο Χαρβαλιά, πρύτανη ΑΣΚΤ, Γιάννη Μυλόπουλο, πρύτανη ΑΠΘ, Δημήτρη Εϊπίδη, Διευθυντή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Τάκη Καμπύλη, Γενικό Διευθυντή Αθήνα 9.84, Kώστα Μπλιάτκα, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Νίκο Περάκη, σκηνοθέτη, Θοδωρή Αθερίδη, ηθοποιό-σκηνοθέτη, Σμαράγδα Καρύδη, ηθοποιό και Εβελίνα Παπούλια, ηθοποιό.
Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πάμε Σινεμά; πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία, στην Αθήνα με τον Δήμο Αθηναίων και τον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 και στη Θεσσαλονίκη με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το ραδιoφωνικό σταθμό FM 100.

H παραγωγή των ταινιών στην Αθήνα έγινε με την ευγενική χορηγία του New York College.
Διεύθυνση προγραμμάτος: Αντώνης Κιούκας.

No comments:

Post a Comment