Monday, May 21, 2012

Η νέα προεκλογική περίοδος στην ΕΤ3

Πλήρης και εναρμονισμένη με τους κανόνες δεοντολογίας θα είναι η ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού της ΕΤ3 και για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού επιτελείου του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ρίχνεται στη μάχη της κάλυψης της προεκλογικής περιόδου, επικεντρώνοντας στην ουσία και παρουσιάζοντας με ισορροπία τις θέσεις όλων των κομμάτων.
Για τη σωστή οργάνωση του προεκλογικού διαλόγου στην ΕΤ3, την τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου της εκπροσώπησης των κομμάτων και την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας έχει οριστεί από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 Κώστα Μπλιάτκα ειδική επιτροπή δημοσιογράφων, η οποία θα συνεδριάζει καθημερινά. Η επιτροπή αποτελείται
από τον προϊστάμενο του Τμήματος Ειδήσεων Δημήτρη Ντόζη,
τον ειδικό σύμβουλο Γενικής Διεύθυνσης Δημήτρη Παπαγρηγορίου,
τον προϊστάμενο του Τμήματος Ρεπορτάζ Αιμίλιο Σαπρανίδη
και τους δημοσιογράφους Θεοδώρα Αυγέρη, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Χρήστο Γιαννούλη.
Ειδικότερα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 16.00 έως τις 17.00 αναλαμβάνουν την ενημέρωση «Οι Απέναντι» με τον Χρήστο Γιαννούλη. Η εκπομπή στέκεται «απέναντι» στις σύγχρονες προκλήσεις, θέτοντας ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον και αναδεικνύοντας τα επιχειρήματα και τον αντίλογο των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες εκλογές. Μία ώρα με καλεσμένους στο στούντιο και ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις.
Επίσης, επανέρχεται στη ζώνη των 23.00 η εκπομπή «Μιλώντας πολιτικά», κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 στις 22.00. Για μιάμιση ώρα οι πολιτικοί συντάκτες και σχολιαστές του σταθμού θέτουν καίρια ερωτήματα στους καλεσμένους υποψήφιους από όλα τα κόμματα, σε μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.
Για τις πολιτικές εξελίξεις θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση από όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του σταθμού.
Σημειώνεται ότι όλο και περισσότεροι τηλεθεατές «ψηφίζουν» ΕΤ3 για την ενημέρωσή τους για τις πολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με τη Nielsen Audience Measurement ο «Λαβύρινθος» με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, την Παρασκευή 18/5 είχε μέσο όρο τηλεθέασης πανελλαδικά 8% με 261.000 τηλεθεατές. Η εκπομπή είχε μέγιστο πεντάλεπτο τηλεθέασης 11,1% με 331.378 τηλεθεατές (24.10-24.15).

No comments:

Post a Comment