Tuesday, May 22, 2012

Η ΕΡΤ 3 ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CIRCOM


Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η συμμετοχή της ΕΡΤ3 στο ετήσιο Συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Δημόσιων Περιφερειακών Σταθμών CIRCOM Regional που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2012 στο Μάλμοε της Σουηδίας.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Κώστας Μπλιάτκας παρουσίασε αποσπάσματα από τα ιστορικά ντοκιμαντέρ της σειράς της ΕΤ3 «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης», η οποία πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των πολιτών που καταθέτουν το δικό τους αρχειακό υλικό -μέσω των προγραμμάτων και των social media- για τη διαμόρφωση των θεματικών ντοκιμαντέρ για την Ιστορία της πόλης από το 1912 έως το 2012. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες από τα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το BBC, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το project «ο κόσμος αφηγείται την ιστορία- people tell the story», ενώ οι διοργανωτές ανέφεραν ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο στην επόμενη διοργάνωση να υπάρξει σχετική κατηγορία.
Στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού PRIX CIRCOM, για τα καλύτερα προγράμματα των σταθμών-μελών της Ένωσης, στον οποίο συμμετείχαν 189 παραγωγές από 23 διαφορετικές χώρες, ο κ.Μπλιάτκας απένειμε το βραβείο στην κατηγορία «Αθλητικά».
Σημειώνεται ότι από το 2004 η ΕΡΤ3 είναι χορηγός στην κατηγορία του καλύτερου αθλητικού προγράμματος, ενώ φέτος απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από τους διοργανωτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πρόεδρος των Βραβείων Prix CIRCOM David Lowen, χαρακτήρισε την ΕΡΤ3 ως «πρότυπο σταθμού», καθώς, όπως είπε, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, εξακολουθεί να στηρίζει το θεσμό.

No comments:

Post a Comment