Tuesday, May 22, 2012

ΕΦΙΠΠΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΛΒΗ



Άλογα, καβαλάρηδες, καλπασμοί, στις όχθες της λίμνης Βόλβης. Εικόνες από την αρχαία Μακεδονία, του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Σε μια διαδρομή που –σύμφωνα με ιστορικές πηγές- χρησιμοποιούσαν συχνά τα άλογα του μακεδονικού ιππικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να εξασκηθούν, κινήθηκαν δεκάδες ιππείς, στο πλαίσιο της 1ης Έφιππης Παραλίμνιας Πορείας του δήμου Βόλβης.
Η εκκίνηση αυτής της πρωτότυπης εκδήλωσης, έγινε το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου από το Βυζαντινό Κάστρο της Ρεντίνας.
Έφιπποι οι συμμετέχοντες, κινήθηκαν μέσα από το δάσος και τα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, διέσχισαν το παραλίμνιο πάρκο της Μαδύτου και κατέληξαν το μεσημέρι στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, ολοκληρώνοντας μια απολαυστική διαδρομή ιδιαιτέρου κάλους, αλλά και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Απολλωνία, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ιππικούς ομίλους που συνεργάστηκαν -με τον διοργανωτή Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος δήμου Βόλβης- για την υλοποίηση της εκδήλωσης και τόνισε ότι η δημοτική αρχή, φιλοδοξεί να καθιερώσει σε ετήσια βάση την Έφιππη Παραλίμνια Πορεία.
Ο κ. Γαλαμάτης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εκδηλώσεις όπως αυτή, προβάλουν τον φυσικό πλούτο του δήμου Βόλβης και αποτελούν κάλεσμα προς όλους, να επισκεφτούν την περιοχή μας. Επίσης, οι τόποι εκκίνησης και τερματισμού της πορείας, το Βυζαντινό Κάστρο Ρεντίνας και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου αντίστοιχα, καταδεικνύουν το μεγάλο ιστορικό κεφάλαιο της Βόλβης, το οποίο πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προβολής και αξιοποίησης από την Πολιτεία».

No comments:

Post a Comment