Wednesday, May 23, 2012

Η ΕΡΤ3 στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η ΕΡΤ3 θα είναι παρούσα με δικό της χώρο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που φιλοξενείται από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στη Δ.Ε.Θ, αλλά και με την ειδησεογραφική κάλυψη του ετήσιου ραντεβού για επαγγελματίες και φίλους του βιβλίου, καθώς είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.
Η παρουσία της ΕΡΤ3 ενισχύεται, δίνοντας το δικό της χρώμα με τον «Αιώνα της Θεσσαλονίκης». Πρόκειται για μία θεματική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, στις 12:00, στο περίπτερο 13, στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων «Μνήμη και Ιστορία». Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Ενθύμιον Θεσσαλονίκης» του Νίκου Ασλανίδη και του Γιώργου Μπότσου που δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3, συγγραφέα-δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα, τον συγγραφέα-δημοσιογράφο Χρίστο Ζαφείρη και τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρρά. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.
Στο Φιλολογικό Καφενείο του Περ.13 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012, στις 17.30, εκδήλωση βράβευσης του συγγραφέα-δημοσιογράφου Ηλία Κουτσούκου από τον Διευθυντή Τηλεόρασης Αλέξανδρο Κάντερ Μπαξ και της συγγραφέως- δημοσιογράφου Βάνας Χαραλαμπίδου από τον Διευθυντή Ραδιοφωνίας Παύλο Νεράντζη για την προσφορά τους στον πολιτισμό. Μισή ώρα αργότερα, στις 18.00, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Τα κριτήρια επιλογής ενός βιβλίου» με εισηγητές τον κ.Κουτσούκο, τη δημοσιογράφο Εύη Καρκίτη, τον υπεύθυνο του ΕΚΕΒΙ για τις Λέσχες Ανάγνωσης Βασίλη Ρούβαλη και τον Ιορδάνη Τουρσόγλου υπεύθυνο βιβλιοπωλείου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ποιητής – δημοσιογράφος Γιώργος Καλιεντζίδης, ο οποίος είναι υπεύθυνος της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3.
Η Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 θα έχει ιδιαίτερη παρουσία στην 9η Δ.Ε.Β.Θ με δικό της χώρο (Περίπτερο 15, σταντ 27). Εκεί, θα φιλοξενείται έκθεση των εκδόσεων της ΕΡΤ3 (βιβλία, ψηφιακοί δίσκοι, εφημερίδες κά), καθώς και μπάνερ έργων ζωγραφικής της Στεφανίας Βελδεμίρη, σκηνογραφίας της Μαρίας Τριανταφυλλίδου και κολάζ της Χριστίνας Βουρβουράκη, οι οποίες είναι μέλη της Λέσχης, όπως, επίσης και κριτικών για τα δώδεκα βιβλία που έχουν αναγνωσθεί στη διάρκεια λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3. Οι επισκέπτες θα μπορούν να προτείνουν στα μέλη της Λέσχης για ανάγνωση ένα βιβλίο δικής τους επιλογής, ενώ στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων προγραμματίζονται συναντήσεις αναγνωστών με θέματα συζήτησης που αφορούν το βιβλίο. Παράλληλα, στο χώρο θα συγκεντρώνονται βιβλία για να προσφερθούν στη βιβλιοθήκη του χωριού Βολισσός της Χίου.

O 9.58 FM στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Ο 9.58 FM του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3 για μια ακόμη χρονιά υποστηρίζει δυναμικά την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, αφιερώνοντας ένα μεγάλο μέρος του καθημερινού προγράμματός του στη φετινή 9η διοργάνωση, η οποία συμβαδίζει με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Καθημερινά, έως και την Κυριακή, 27 Μαΐου 2012, από τις 10 το πρωί και έως τις 2 το μεσημέρι, ο Θανάσης Γωγάδης, η Αναστασία Γρηγοριάδου, η Ελένη Κουρτίδου, η Ειρήνη Μπέλλου και η Φωτεινή Γιολτζίδου, καθώς και ο Γιάννης Τσολακίδης το απόγευμα 6 με 7, ενημερώνουν τους ακροατές επί παντός για την 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, φιλοξενώντας στο στούντιο συγγραφείς, εκδότες, υπευθύνους τμημάτων, θεματικών εκθέσεων κ.λ.π.

No comments:

Post a Comment