Monday, May 21, 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 100 ΧΡΟΝΩΝ

Κυκλοφορεί την Πέμπτη 24 Μαΐου το λεύκωμα που ετοίμασε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ με τίτλο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1912-2012: Μεγάλα γεγονότα στον καθρέφτη του Τύπου.



Στην έκδοση (264 σελίδες):



Καταγράφονται όλες οι εφημερίδες που κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 1912-2012. Για τις σημαντικότερες από αυτές παρατίθενται συνοπτικά στοιχεία της εκδοτικής ιστορίας τους.
Ανιχνεύονται ο ρόλος του Τύπου ως παράγοντα της ιστορικής μνήμης και η συμβολή του στη διαμόρφωση του νεότερου προσώπου της πόλης.
Παρατίθενται περισσότερα από 100 μείζονα γεγονότα της εκατονταετίας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις εφημερίδες.


Η πρώτη παρουσίαση του τόμου θα γίνει το Σάββατο 26 Μαΐου, στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στις 11.30, στον χώρο της Θεματικής Ενότητας «Ο αιώνας της Θεσσαλονίκης» (Περίπτερο 13). Θα μιλήσουν ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Χρίστος Ζαφείρης, και οι δύο βασικοί συντελεστές της έκδοσης, Μανώλης Κανδυλάκης (δημοσιογράφος) και Γιώργος Αναστασιάδης (καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ).



Στον ίδιο χώρο, στο πλαίσιο της θεματικής έκθεσης, αναπτύσσεται σε ταμπλό του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ μέρος του υλικού που περιλαμβάνεται στην έκδοση

No comments:

Post a Comment