Saturday, April 7, 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΖΗΝ ΚΕΛΛΥ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ



ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,ΩΡΑ 8 ΜΜ

«Ο χορος είναι η ζωη μου» είναι το θεμα του αφιερωματος-προγραμματος για τον Τζην Κελλυ,που θα παρουσιασει στο Βαφοπουλειο Πνευματικο Κεντρο την Τριτη 17 Απριλιου 2012,ωρα 8 μμ,με ελευθερη εισοδο ,ο δημοσιογραφος Λευτερης Κογκαλιδης,με υλικο από το προσωπικο αρχειο του.

Το προγραμμα διαρκειας 80 λεπτων περιλαμβανει αποσπασματα από 18 μιουζικαλ (που γυριστηκαν μεταξυ 1942 και 1967) τα οποια θα προβληθουν σε μεγαλη οθονη.Συμπρωταγωνιστες σ’αυτά τα αποσματα είναι οι Τζουντυ Γκαρλαντ,Ριτα Χαιηγουωρθ,Καθρυν Γκραιησον,Φρεντ Ασταιρ,Βερα Ελλεν,Νικολας Μπραδερς,Φρανκ Σινατρα,Βαν Τζονσον,Μιτζι Γκαιηνορ,Λεσλι Καρον,κ.α.

Ο Τζην Κελλυ (1912-96 ) ηταν ηθοποιος,χορευτης, τραγουδιστης,χορογραφος και σκηνοθετης,που ξεκινησε ως χορευτης από το Μπροντγουαιη το 1938 και το 1942 αρχισε την σπουδαια κινηματογραφικη καριερα του.

Ηταν απο τους πιο επινοητικους,εφευρετικους χορευτες και χορογραφους στο Χολλυγουντ κι από την πρωτη στιγμη κερδισε το κοινο και τους κριτικους,φθανοντας στο απογειο της επιτυχιας του το 1952 με δυο ταινιες αθανατες-«Ενας Αμερικανος στο Παρισι» και «Τραγουδωντας στην βροχη».

Η πιο σημαντικη σκηνοθετικη δουλεια του ηταν στο φιλμ του 1969 Hello,Dolly.

No comments:

Post a Comment