Sunday, April 8, 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012



*Από 24-27 Μαιου στις εγκαταστασεις της HELEXPO η 9η Διεθνης Εκθεση Βιβλιου.

*Επαναληψεις του Ραδιο Νοσταλγια κάθε Κυριακη από την πρωτη εβδομαδα του Ιουνιου εως το τελος Σεπτεμβριου.

*Οσοι θα πανε Πασχα στην Μυκονο ξεχνουν η δεν γνωριζουν ότι εχει συνηθως χειμωνιατικο κρυο.

*Οι τιμες στα ξενοδοχεια εχουν πεσει στα πιο χαμηλα επιπεδα,γεγονος που αναγκασε δημοσιογραφο να πει «συμφερει να μενουμε σε ξενοδοχειο και να εγκαταλειψουμε τα σπιτια μας»

*Ολοκληρωθηκε η μεταφορα των τριων ραδιοφωνικων σταθμων του δημου Θεσσαλονικης από την Αγγελακη στο Θεατρο της ΕΜΣ,διπλα στην πινακοθηκη και την TV 100.

*50.000 θεατες χωρουσε το Κολοσσαιον της Ρωμης.

*Το 1889 ανοιξε στο Παρισι το μιουζικ χωλλ Moulin Rouges.

*Κάθε 14 μερες πεθαινει μια γλωσσα η διαλεκτος στον πλανητη μας.

*10 Ιουλιου 1911 κυκλοφορησε για πρωτη φορα η εφημεριδα «Μακεδονια».

*Τεσσερις Ελληνες από τον Αγιο Σωστη Ανδριτσαινας της Μεσσηνιας ηταν αναμεσα στα 1500 θυματα του Τιτανικου.

*Paul Henreid,σπουδαιος ηθοποιος από την Τριεστη,γιος Σουηδου βαρωνου,που ηταν τραπεζιτης στην Βιεννη.Σκληρος αντιπαλος του ναζισμου ειχε χαρακτηριστει εχθρος του 3ου Ραιχ.Αυτον ακριβως τον ρολο ,ως Βικτωρ Λαζλο,εκληθη να παιξει στην αλησμονητη ταινια «Καζαμπλανκα».Πεθανε το 1992 σε ηλικια 84 χρονων.

*Roger Miller,εγινε γνωστος με την επιτυχια του 1965 King of the road.Εγραψε το μιουζικαλ Big river ,βασισμενο στις “Περιπετειες του Χωκ Φιν».Παιζοταν 2,5 χρονια στο Μπροντγουαιη.

*Η πρωτη Αμερικανιδα υψιφωνος που τραγουδησε οπερα στην Σοβιετικη Ενωση ηταν η Dorothy Kirsten το 1962.Την ειδαμε στην ταινια «Ο Μεγας Καρουζο» διπλα στον Μαριο Λαντζα.

*Σε περιπου 60 ταινιες επαιξε ο Υβ Μονταν.Μεταξυ αλλων Let’s make love (1960) με την Μαιριλυν Μονροε και On a clear day you can see forever (1970) με την Barbra Streisand Εγινε αντικομμουνιστης το 1968 μετα την εισβολη των Σοβιετικων στην Τσεχοσλοβακια.Αρχισε να τραγουδα το 1944.Τον βοηθησε η Εντιθ Πιαφ,με την οποια ειχε δεσμο δυο χρονια.Στο φιλμ του 1946 Les portes de la nuit παρουσιασε το αθανατο Les feuilles mortes (Autumn leaves).Για 35 χρονια ηταν νυμφευμενος με την Σιμον Σινιορε..

No comments:

Post a Comment