Friday, April 6, 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012


*Υπαρχει ένα αγγλικο τραγουδι με τιτλο Salonica,που η συνθεση του τοποθετειται μετα τον Α Παγκοσμιο Πολεμο Η μουσικη είναι παραδοσιακη(βρετανικη).Η πιο γνωστη εκτελεση είναι από το συγκροτημα Dubliners.

*Το 2006 ο Gary Glitter ειχε καταδικαστει σε φυλακιση εξη χρονων στο Βιετναμ για αποπλανηση ανηλικου.

*Από το 1957 είναι παντρεμενη με τον Steve Lawrence η Eydie Gorme,που η μεγαλυτερη της επιτυχια ηταν το Blame it on the bossa nova το 1963.

*Από Γαλλο-Καναδους γονεις ο Αμερικανος τραγουδιστης Robert Goulet(πεθανε το 2007) γνωρισε την μεγαλυτερη επιτυχια του με την ιταλικη συνθεση Amore scusami ερμηνευμενη στα αγγλικα με τιτλο My love,forgive me.

*Μπορει οι Βελγοι να τον θεωρουν δικο τους αλλα είναι Ιταλος ο Rocco Granata.Δεκα χρονων πηγε στο Βελγιο.

*Ο διευθυντης ορχηστρας Werner Muller γεννηθηκε το 1920 στο Βερολινο και πεθανε το 1998 στην Κολωνια.Ηχογραφουσε και με το ψευδωνυμο Ricardo Santos.

*Από το 1967-1997 οι Bee Gees ειχαν 48 επιτυχιες στις ΗΠΑ με μεγαλυτερες:Stayin’ alive/Night fever/How can you mend a broken heart/How deep is your love/Too much heaven.

*Jimmy Santis ,ο επονομαζομενος Super Greek,είναι Ελληνοαμερικανος κωμικος και τραγουδιστης,που εχει ηχογραφησει μερικους δισκους με πιο γνωστο το Hey little Mitso

*Γιουροβιζιον 1956.Η πρεμιερα του πανευρωπαικου θεσμου στο Λουγκανο της Ελβετιας.Ιδεα ενός Ελβετου,του Marcel Besancon,που ειχε εντυπωσιαστει από την επιτυχια του φεστιβαλ του Σαν Ρεμο.-το οποιο ξεκινησε το 1952.Αλλωστε προσφατα ειχε δημιουργηθει η European Broadcasting Union και η τεχνολογια επετρεπε ,κατ’αρχην,την ζωντανη συνδεση ραδιοφωνικων σταθμων.Το 1956 συμμετεχουν επτα χωρες-γαυτο κάθε χωρα πηρε μερος με δυο τραγουδια.Νικητρια η Lys Assia,30 χρονων,που εκπροσωπει την Ελβετια.. τρια χρονια πριν ειχε κανει πανευρωπαικη επιτυχια το O mein papa.Στο φεστιβαλ θριαμβευει με το Refrain.

*Αfter,από το ομηρικο αυταρ=μετα.Ο Ομηρος λεει:»Θα σας διηγηθω τι εγινε αυταρ».

*Επιτυχιες στην Ιταλια τον Μαιο 1969:

1.Tutta mia la citta’-Equipe 84

2.Viso d’angelo-Camaleonti

3.Eloise-Barry Ryan

4.La storia di Serafino-Adriano Celentano

5.Storia d’ amore-Adriano Celentano

6.Pensando a te-Al Bano

7.Acqua azzurra acqua chiara-Lucio Battisti

8.Get back-Beatles

9.Parlami d’amore-Gianni Morandi

10.Non credere-Mina

No comments:

Post a Comment