Tuesday, June 14, 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 'ΕΘΝΟΣ' ΚΑΙ 'ΗΜΕΡΗΣΙΑ'?

Κρίσιμα αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στο εκδοτικό συγκρότημα "Πήγασος", μετά από την αιφνιδιαστική κίνηση του εκδότη Γιώργου Μπόμπολα να απαντήσει στην 48ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ στις εφημερίδες με προειδοποίηση για κλείσιμο του ημερήσιου ''Έθνους'' και της ''Ημερησίας''.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Μπόμπολας κάλεσε στο γραφείο του τους διευθυντές του εκδοτικού συγκροτήματος και τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να σταματήσει την κυκλοφορία του ημερήσιου Έθνους, καθώς και της εφημερίδας ''Ημερησία''.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι προτίθεται να πουλήσει την αθλητική εφημερίδα Goal.

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν ο κ. Μπόμπολας προτίθεται κάποια στιγμή να ανοίξει εκ νέου την εφημερίδα, αλλά με καινούρια συντακτική ομάδα.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ως η απάντησή του στην απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ στις εφημερίδες του, εξαιτίας της απόλυσης της εκπροσώπου των εργαζομένων στο συγκρότημα.

''Εμείς οι εργαζόμενοι στο “Έθνος” και στο “Έθνος της Κυριακής”, μπροστά στις δραματικές εξελίξεις που διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες και τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς εργασία εκατοντάδες συνάδελφοι, ζητάμε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, για αύριο Τρίτη, 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθούν τα γεγονότα και να τοποθετηθούν όλοι υπεύθυνα", αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα με τις υπογραφές τους δεκάδες εργαζόμενοι στο ''Έθνος''.

Όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καλεί τους δημοσιογράφους – μέλη της Ένωσης, που εργάζονται στον Όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ (ΕΘΝΟΣ, GOAL , ΗΜΕΡΗΣΙΑ, αντίστοιχες ιστοσελίδες και ραδιοφωνικό σταθμό) σε συνέλευση την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011, στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης.

No comments:

Post a Comment