Thursday, June 23, 2011

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Επανεκδόσεις, εφηβικές ερωτικές ιστορίες και ταινίες τρόμου κυριαρχούν αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους. Ξεχωρίζει το The Company Men μια ταινία για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα απλών ανθρώπων, καθώς και η νέα ταινία της Pixar Αυτοκίνητα 2.


Beastly

Ο Κάιλ Κίνγκσον (Άλεξ Πέτιφερ) είναι ένας κακομαθημένος αλλά περιζήτητος 17χρονος. Επιλέγει για θύμα εξευτελισμού του την Κέντρα (Μαίρη-Κέιτ Όλσεν), μία γκοθ συμμαθήτριά του που φημολογείται πώς είναι μάγισσα. Εκείνη τον μεταμορφώνει σε ένα απωθητικό πλάσμα που θα σωθεί μόνο αν βρει κάποια να τον αγαπήσει πραγματικά. Ο μύθος της Ωραίας και του Τέρατος εν έτει 2011 και μάλιστα σε εφηβική εκδοχή.

The Company Men

Τρεις άνδρες προσπαθούν να «επιβιώσουν» μιας μείωσης προσωπικού σε μια μεγάλη εταιρεία. Αυτά που συμβαίνουν επηρεάζουν όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους. Η ταινία του Τζον Γουέλς με τους Μπεν Άφλεκ, Τόμι Λι Τζόουνς και Κρις Κούπερ αναδεικνύεται ιδιαιτέρως επίκαιρη.

Αυτοκίνητα 2

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, ο Κεραυνός ΜακΚουίν, ο ήρωας-αυτοκίνητο της Pixar επιστρέφει για μια διεθνή περιήγηση στις πρωτεύουσες του κόσμου. Η ταινία των Τζον Λάσετερ και Μπραντ Λιούις παρακολουθεί τον Κεραυνό ΜακΚουίν και τον Μπάρμπα, καθώς αποφασίζουν να διεκδικήσουν την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αυτοκινήτου. Εκεί θα έρθουν αντιμέτωποι με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα.

Γλυκό Ψέμα

Η Οντρέι Τοτού επιστρέφει σε ένα είδος που γνωρίζει καλά. Στην κομεντί Γλυκό Ψέμα ερμηνεύει την Έμιλι, μια νεαρή κομμώτρια βοηθάει τους πάντες εκτός από τη μητέρα της που είναι θλιμμένη μετά τον χωρισμό της. Αποφασίζει να της πει ένα «αθώο» ψέμα και να στείλει ένα ερωτικό γράμμα στη μητέρα της. Όταν εκείνη αποκτά πάλι όρεξη για ζωή, η Έμιλι θα πρέπει να βρει και έναν αποστολέα αυτών των επιστολών. Η ταινία του Πιέρ Σαλβαντόρι επιχειρεί να βαδίσει στα χνάρια της Αμελί.

Λόλα

Η κλασική ταινία του Ζακ Ντεμί με την Ανούκ Εμέ παρακολουθεί ένα ιδιότυπο ζευγάρι. Ο νεαρός Ρολάν ερωτεύεται τη Λόλα, χορεύτρια σε καμπαρέ. Εκείνη, μητέρα ενός επτάχρονου αγοριού, ελπίζει πως ο πατέρας του γιου της θα επιστρέψει. Μέχρι τότε τραγουδάει και ερωτεύεται τους ναύτες που περνούν από το καμπαρέ της.

Τα μάτια της Τζούλια

Η Τζούλια, μια γυναίκα που χάνει σταδιακά την όρασή της, βρίσκει τη δίδυμη αδερφή της, Σάρα, κρεμασμένη στο υπόγειο του σπιτιού της. Η Σάρα είχε ήδη τυφλωθεί από την ίδια αρρώστια. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η νεαρή γυναίκα αυτοκτόνησε, αλλά η Τζούλια αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, μιας και διαισθάνεται πως πρόκειται για δολοφονία.

Τεκμήριο Ενοχής

Άλλη μια αληθινή ιστορία για την Χίλαρι Σουόνκ. Σε αυτήν ερμηνεύει την Μπέτι Αν Γουότερς, μια γυναίκα που πεπεισμένη για την αθωότητα του αδελφού της, επιστρέφει στο κολέγιο, σπουδάζει νομική και επιστρέφει στα δικαστήρια για να αντιπροσωπεύσει τον αδελφό της. Ταινία του Τόνι Γκόλντουιν με τη Χίλαρι Σουόνκ, τον Σαμ Ρόκγουελ και τη Μελίσα Λίο.

Το Κυνήγι του Κλέφτη

Καλοκαίρι χωρίς χιτσκοκική ταινία δεν γίνεται. Το κλασικό Το Κυνήγι του Κλέφτη προβάλλεται από αυτή τη βδομάδα στους κινηματογράφους-υριως της Αθηνας- και φέρνει στη μεγάλη οθόνη λίγη από τη λάμψη των Κάρι Γκραντ και Γκρέις Κέλι. Ο Γκραντ ερμηνεύει έναν πρώην ληστή κοσμημάτων που θεωρείται ύποπτος για μια σειρά κλοπών σε πολυτελή ξενοδοχεία. Όταν συναντά την γαλαζοαίματη Φράνσις θα αποφασίσει να δελεάσει τον πραγματικό ληστή με τα κοσμήματα της μητέρας της Φράνσις. Θα ακολουθήσει ένα πυρετώδες κυνήγι του κλέφτη.

Το Μωρό της Ρόζμαρι

Άλλη μια κλασική ταινία προβάλλεται από αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για το Μωρό της Ρόζμαρι του Ρομάν Πολάνσκι που έχει τρομάξει γενιές και γενιές σινεφίλ. Η Ρόζμαρι και ο σύζυγός της μετακομίζουν σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη και γίνονται μάρτυρες μιας σειράς παράξενων φαινομένων. Όταν η Ρόζμαρι θα μείνει έγκυος μετά από μια σειρά παραισθήσεων, αρχίζει και αναπτύσσει φόβους γύρω από τη γέννηση του παιδιού της.

No comments:

Post a Comment