Friday, June 24, 2011

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας, επιχειρεί να καταλάβει η Θεσσαλονίκη, η οποία αναμένει για φέτος αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων κατά περίπου 60%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανοδικά, σε ποσοστό 23%, προβλέπεται να κινηθεί και ο αριθμός των επιβατών.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι «κλεισμένες» αφίξεις πλοίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του λιμένα Θεσσαλονίκης, Στ. Αγγελούδη, ανέρχονται σε 27 και, εκτός απροόπτου, θα φθάσουν τις 30 έως το τέλος της σεζόν τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, ο αριθμός επιβατών υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα 27.000 άτομα, από 22.000 κατά τη διάρκεια του 2010.

«Οι Αμερικανοί, οι Καναδοί και γενικά οι τουρίστες κρουαζιέρας από όλο τον κόσμο γνωρίζουν μόνο τον Παρθενώνα και τη Σαντορίνη. Αυτές τις εικόνες έχουν για την Ελλάδα», είπε ο αντιπρόεδρος της Royal Caribbean Cruises, κ. Τ. Τερσέκ, καθιστώντας σαφές πως η Θεσσαλονίκη πρέπει να βελτιώσει δραστικά την αναγνωρισιμότητά της.


Με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, παρουσία και του υφυπουργού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, ο κ. Τερσέκ δεν δεσμεύτηκε για επιστροφή των πλοίων της στη Θεσσαλονίκη από το 2013, ενώ για το πρόγραμμα του 2012 τόνισε ότι έχει, ήδη, κλείσει.

Ο κ. Αγγελούδης, πάντως, εκτίμησε η Royal Caribbean Cruises θα είναι στη Θεσσαλονίκη το 2013. Φρόντισε, μάλιστα, να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν ξεπεραστεί.

No comments:

Post a Comment