Wednesday, June 1, 2011

Η ΛΟΛΑ ΤΟΤΣΙΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ

Νέα διεύθυνση έχει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού τοποθέτησε την κυρία Λόλα – Θεοδώρα Τότσιου στη θέση της Διευθύντρια. H θητεία της κ. Τότσιου είναι πενταετής.

H κ. Λόλα-Θεοδώρα Τότσιου είναι αριστούχος απόφοιτος του Κρατικού

Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Πανεπιστημιακής Σχολής Μουσικής Χαϊδελβέργης–Μάννχάιμ, στην τάξη των solist του C. Back. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό τμήμα στην Ακαδημία Ferenc Liszt της Βουδαπέστης με τον πιανίστα Z.Koscis.

Από το 1980 παρουσιάζει τη δουλειά της με κονσέρτα, ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ευρώπη, Κύπρο, Αίγυπτο και Η.Π.Α. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με όλες τις μεγάλες ορχήστρες και έχει ηχογραφήσει με την ορχήστρα της ΕΡΤ Συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ και σεμινάρια και έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και μαγνητοσκοπήσεις για την τηλεόραση. Στο ενεργητικό της έχει πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων του σύγχρονου ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Eργα της έχουν παιχτεί μεταξύ άλλων στα λθ' Δημήτρια, Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004, «Flou», «club 22», καθώς και στο Εθνικό Θέατρο Αθήνας και στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας.

Από τον Ιούλιο του 2010 είναι μέλος του Δ.Σ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει στο Νέο Ωδείο, στο Σύγχρονο Ωδείο, στο Μουσικό Κολλέγιο και για εννέα χρόνια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Mακεδονία. Aπό το 2005 οργανώνει το προσωπικό της σεμινάριο πιάνου με τίτλο «Κάτι Να Συμβαίνει» όπου προσεγγίζει την τεχνική και ερμηνεία των μουσικών έργων χρησιμοποιώντας πρακτικές γιόγκα.

No comments:

Post a Comment