Wednesday, June 1, 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΝΓΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την αυλαία του ανοίγει σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου το φεστιβάλ Tango Acropolis 2011. Πρόκειται για ένα πενθήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στην Αργεντίνικη κουλτούρα που ξεκινάει από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με δωρεάν μαθήματα tango, workshops, εκθέσεις ζωγραφικής, προβολή ταινιών, επιδείξεις μόδας, διαλέξεις και βραδινές μιλόγκες όπου η μουσική και ο χορός δεν σταματούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χέρια δεμένα σφιχτά που σε παρασύρουν στο χορό, σώματα κολλημένα που εκφράζουν πάθος, πόδια που στροβιλίζονται στις φιγούρες του τάνγκο. Αυτά είναι μερικά από τα έργα που μπορεί να δει κανείς στην έκθεση «I Love Tango» που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού χορού TANGO ACROPOLIS 2011.

Επίσης, την Πέμπτη στις 12:00 οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν την έκθεση φωτογραφίας «Tango: 2 heads, 4 legs, one heart» ενώ στις 19:00 το απόγευμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την διάλεξη «LA HISTORIA DEL TANGO DANZA». Την ιστορία του τάνγκο δηλαδή μέσα από βίντεο, μουσική αλλά και χορευτικές αναπαραστάσεις.

Το φεστιβάλ κορυφώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου με τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού όπου αμέσως μετά την απονομή των βραβείων στους νικητές, το γνωστό nuevo tango γκρουπ, Otros Aires (Οτρος Αίρες), θα μονοπωλήσει τη βραδιά με τις αργεντίνικες μελωδίες δημιουργώντας ένα μαγικό σκηνικό στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

No comments:

Post a Comment