Friday, January 14, 2011

Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Με την επιστροφή της Ιταλίας έπειτα από 13 χρόνια απουσίας σηματοδοτείται η φετινή διοργάνωση της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 12 Μαΐου (ημιτελικοί) και 14/5 (τελικός) στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Στην 56η Eurovision θα συμμετάσχουν συνολικά 43 χώρες, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία του διαγωνισμού.

Η ΕΡΤ θα πραγματοποιήσει στο τέλος Φεβρουαρίου ειδική εκδήλωση για την ανάδειξη του τραγουδιστή ή συγκροτήματος που θα την εκπροσωπήσει. Η δημόσια τηλεόραση έκανε αποδεκτές τις εξής συμμετοχές για τον ελληνικό τελικό: «Κόκκινα Χαλιά», Βαλάντω Τρύφωνος και Νίκκη Πόντε (Sony), Αντιγόνη Ψυχράμη και Λούκα Γιόρκα (Minos) και «Τριημιτόνιο» («7» ΕΓΕ). Η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης στην ανακοίνωσή της αυτή τη φορά σημειώνει ότι οι συμμετοχές θα γίνουν πλήρως αποδεκτές «υπό την αίρεση ότι το τραγούδι με το οποίο προτίθενται να διαγωνιστούν θα είναι αποδεκτό από την ΕΡΤ».

Ο καλλιτέχνης ή το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη Eurovision θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και την κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (ποσοστό 50-50%). Τόσο η διοίκηση της ΕΡΤ όσο και το υπουργείο Πολιτισμού έχουν φέτος χαμηλώσει ιδιαίτερα τους τόνους για τον σχετικό διαγωνισμό. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα ΜΜΕ Τηλέμαχου Χυτήρη ότι «δεν μας ενδιαφέρει αν θα έρθουμε 2η ή 22η στη Eurovision».

No comments:

Post a Comment