Monday, January 24, 2011

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

*Νοεμβριος 1963.Υπηρετωντας την θητεια του ο Adrian Cronaeur είναι ντισκ τζοκευ στον αμερικανικο στρατιωτικο σταθμο του Ηρακλειου στην Κρητη AFRS.Λιγα χρονια αργοτερα εγραψε το βιβλιο των αναμνησεων του από τις βασεις οπου υπηρετησε κι εγινε η ταινια Good morning Vietnam με πρωταγωνιστη τον Ρομπιν Γουηλλιαμς.Εκεινα τα Χριστουγεννα περιμεναν στην αμερικανικη βαση,όπως διαφημιζε τοτε ο σταθμος, τον Bob Hope μαζι με τραγουδιστες,ηθοποιους και ορχηστρα για να ψυχαγωγησουν τις οικογενειες των αξιωματικων
*Στον ιδιο αμερικανικο σταθμο εδωσαν συνεντευξεις ο Αντονυ Κουην όταν γυριζε στην Κρητη τον «Ζορμπα» και η Χαιηλυ Μιλλς στην διαρκεια των γυρισματων εκει του φιλμ The moonspinners.
*Μιχαλης Χατζηγιαννης,Σαββατο 5 Φεβρουαριου στο Ιβανωφειο.
*»Γραμμα του Αλαιν Ντελον στην Εντιθ Πιαφ» είναι ο τιτλος της παραστασης που θα δοθει στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης την Κυριακη 6 Φεβρουαριου.Πρωταγωνιστες τα τραγουδια της Εντιθ Πιαφ,ενας αφηγητης,μια ερμηνευτρια κι ενας ακορντεονιστας.20-60 ευρω τα εισιτηρια.
*Οι μεγαλυτερες επιτυχιες των Simon and Garfunkel
1.BRIDGE OVER TROUBLED WATERS 1/1970
2.MRS. ROBINSON 1/1968
3.THE SOUNDS OF SILENCE 1/1965
4.I AM A ROCK 3/1966
5.CECELIA 4/1970
*Η τηλεοπτικη σειρα I love Lucy που μεταδιδει καθημερινα ένα από τα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ ξετρελλανε τους Αμερικανους από το 1951-57.Πρωταγωνιστες οι Lucille Ball,Desi Arnaz,Vivian Vance,William Frawley.
*Κι αμεσως μετα την Λουσυ η κωμικη αστυνομικη σειρα Get Smart με τους Don Adams,Barbara Feldon,Edward Platt και τον Ελληνο-Αμερικανο Robert Karvelas,που ηταν ξαδερφος του Ντον Ανταμς.Τα 138 επεισοδια παιχτηκαν στις ΗΠΑ από το 1965-70.Συνδημιουργος ο Μελ Μπρουκς.
*Το περασμενο Σαββατοκυριακο στη ΝΟVΑ μαραθωνιος του 6ου κυκλου της εξαιρετικης σειρας NCIS.Συντομα θα ξεκινησει ο 7ος κυκλος ενώ οι Αμερικανοι από τις 10 Σεπτεμβριου παρακολουθουν τον 8ο κυκλο.
*Στην δεκαετια του 60 το Water Lily στη Νεα Κρηνη ηταν το πιο κοσμοπολιτικο κλαμπ της Θεσσαλονικης.Με χαμηλο φωτισμο και απαλη μουσικη.
*Το Pussycat στην ιδια περιοχη,λιγα χρονια αργοτερα χαρη στους Φορμιγξ εγινε η Μεκκα της νεολαιας.
*Ποσοι θυμουνται το φουαγιε της Εταιριας Μακεδονικων Σπουδων;Εκει στον τελευταιο οροφο σε ένα ησυχο,σοβαρο,συντηρητικο περιβαλον οι νεοι της εποχης επιναν βερμουτ και αναψυκτικα.

No comments:

Post a Comment