Sunday, January 23, 2011

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται από σήμερα η Πάτρα. Στις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011.

Το ντόμινο, ο πιερότος, ο τρελός αρλεκίνος και η μπούλα μαζί με χιλιάδες Πατρινούς αναμένεται να δώσουν ένα... χρωματιστό τόνο και να μοιράσουν απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά. Η πλατεία θα μετατραπεί σε μια τεράστια πίστα χορού, ενώ δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις, τα πυροτεχνήματα, και η μουσική.

Από το πρωί ο τελάλης με τη συνοδεία του, την μπάντα του Δήμου η οποία θα παιανίζει αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια, καρναβαλιστές και σοκολατορίχτες θα καταλήξουν στο δημαρχιακό Μέγαρο όπου θα παραδώσουν στο δήμαρχο Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2011.

Σκηνές
Η τελετή έναρξης εξελίσσεται σε δύο σκηνές. Η μία στην πλατεία Γεωργίου και η άλλη, στον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων». Η δράση ξεκινά με τον τελάλη πάνω στο άρμα του να διαλαλεί την έναρξη του καρναβαλιού, ερχόμενος από το δημαρχείο. Διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους φτάνει στην πλατεία Γεωργίου και σταματά μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Τη στιγμή αυτή σβήνουν τα φώτα σε ολόκληρη την πλατεία και ακούγεται ο ήχος από δυο ντραμς.

Ο τελάλης εμφανίζεται στον εξώστη του θεάτρου και τα ντραμς σταματούν! Το θέατρο φωτίζεται με εντυπωσιακά χρώματα και ο τελάλης αναγγέλλει την έναρξη του καρναβαλιού 2011.

Τα φώτα σβήνουν και πάλι, και η δράση μεταφέρεται στη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου. Μέσα από έναν τρελό καρναβαλικό διάλογο με ατάκες και χιούμορ, οι παρουσιαστές προετοιμάζουν την επίσημη έναρξη που κηρύσσει λίγα λεπτά αργότερα από τον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 θα κλείσει με ένα τεράστιο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου.

No comments:

Post a Comment