Thursday, January 27, 2011

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

*Απογυμνωμενος από εκδηλωσεις ο Ιανουαριος στη Θεσσαλονικη-καποτε οι ραδιοφωνικοι σταθμοι φροντιζαν τους ακροατες τους και τους προσεφεραν πολλα και διαφορα,από παρτυ μεχρι προβολες ταινιων.
*Valzer delle candele βαπτιστηκε η ιταλικη εκδοση του Auld lang syne.
*Ενώ στο εξωτερικο πολλες εφημεριδες θεωρουν υποχρεωση να ενημερωνουν τους αναγνωστες τους για τα πιο εμπορικα βιβλια-δισκους του επταημερου εδώ θεωρειται πολυτελεια.
*Διευθυντης μορφωσης-ψυχαγωγιας της ΕΤ 3 ο δημοσιογραφος Γρηγορης Γκινος,που ως τωρα ειχε την φροντιδα της εκπομπης «Κυριακη στο χωριο».
*Στην μεξικανικη ταινια του 1957 Los tres bohemios εμφανιζεται το Trio Avileno.
*Τον Ιουλιο του 1939 στη Ναπολη γεννηθηκε στη Ναπολη.Απο 4 χρονων επαιζε πιανο στο Καπρι,οπου μεγαλωσε.Πηρε 15 φορες μερος στο φεστιβαλ του Σαν Ρεμο και δυο φορες απεσπασε το πρωτο βραβειο με τα Un grande amore e niente piu/1973 και Non lo faceiu piu/1976.Επιτυχιες του ηταν St Tropez twist/Daniela/Roberta/Melanconia/Non e peccato …
*Συνθεση του 1953 από τον Μεξικανο Pablo Beltran Ruiz είναι το Quien sera που στην αμερικανικη διασκευη τιτλοφορηθηκε Sway.
*Τον σκοπο του «Από ξενο τοπο» ( Uska dara ) oι Σερβοι και οι Βουλγαροι τον θυμουνται από την εποχη του Α’ Παγκοσμιου Πολεμου.Την συνθεση με τιτλο Sacred Shabbat ηχογραφησε και η Loreena McKennit.
*Οσοι προκειται να αγορασουν στην Ελλαδα η το εξωτερικο blue ray player ας δωσουν κατι περισσοτερο και να ψαξουν για multi region η region free μηχανημα για να μπορουν να βλεπουν και δισκους αμερικανικους που είναι γραμενοι σε άλλο συστημα(ζωνη) και δεν μπορουν να δουν με τις περισσοτερες συσκευες που πωλουνται στην Ελλαδα.
*1917-χαρη στην ασυρματη τηλεγραφια η ειδηση της Ρωσικης Επαναστασης γινεται γνωστη σ’ολο τον κοσμο.Θεσπιζεται το βραβειο Πουλιτζερ που τιμα κάθε χρονο τους καλυτερους δημοσιογραφους.
*1920-η Γερμανια,η Γαλλια,οι ΗΠΑ και η Βρετανια διαθετουν ένα συστημα διηπειρωτικης ραδιοφωνικης μεταδοσης.Ο Φρανκ Κονραντ,μηχανικος της RCA,δημιουργει τον πρωτο ραδιοφωνικο σταθμο στη διαρκεια των προεδρικων εκλογων στις ΗΠΑ .
*1921-σε έναν χρονο ο αριθμος των ραδιοφωνικων συσκευων αυξανεται από 50.000 σε 600.000 στις ΗΠΑ.
*1922-Τo BBC στη Βρετανια και ο Radiola στη αλλια πραγματοποιουν τις πρωτες ραδιοφωνικες εκπομπες που περιοριζονται σε μεταδοση δελτιων καιρου και των τιμων του Χρηματιστηριου.
*Ιδρυεται στη Μοσχα το 1925 το ειδησεογραφικο πρακτορειο Τας.
*1923-το αμερικανικο Time είναι το πρωτο εβδομαδιαιο διεθνες ειδησεογραφικο περιοδικο.

No comments:

Post a Comment