Saturday, January 29, 2011

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΑΓΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη. Ωστόσο λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν την ιταλική πρωτοκαθεδρία στο παγωτό.

Αν θέλετε να δοκιμάστε γεύσεις απρόσμενες όπως παγωτό μαρέγκα με σοκολάτα ή παγωτό βασιλικό και παγωτό χουρμά υπάρχει στη Ρώμη λίγα βήματα από το Πάνθεον το gelato di san crispino.

Μην νομίσετε όμως πως η γεύση θυσιάζεται για χατίρι της πρωτοτυπίας. Όταν περάσεις την πρώτη έκπληξη ακόμη και ξένες γεύσεις όπως το παγωτό ginger με κανέλα δείχνουν την αξία τους .

Η γυναικα μου λατρεύει το παγωτό μαρέγκα με σοκολάτα, ενώ εγώ αφού τα δοκίμασα όλα (και πιστέψτε με είναι πολλά) κατέληξα στη στρατσιατέλα, μια γεύση που στα βιομηχανικά παγωτά της Ελλάδας την απεχθάνομαι.

Αν πάλι θέλετε πιο ισχυρές δόσεις αρώματος σας προτείνω την αγαπημένη μου Gelateria del Teatro και κυρίως το Tartufo ή το συνδυασμό βανίλιας και σοκολάτας. Βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το Castel San Angelo αλλά στην άλλη μεριά του Τίβερη από αυτό.

Εννοείται πως η κρέμα βανίλια είναι κίτρινη και όχι άσπρη όπως την έχουμε συνηθίσει αφού αυτό είναι το φυσικό της χρώμα.

Βέβαια δεν σας κρύβω πως η κατανάλωση ιταλικού παγωτού πρώτης ποιότητας συνεπάγεται και κινδύνους. Γυρίζοντας πίσω στην Ελλάδα δοκίμασα ένα από τα ακριβά καλής φίρμας παγωτά που πωλούνται στην Αθήνα και κόντεψα να το φτύσω.

Η γεύση του πλαστικού ήταν τόσο προφανής που κατάλαβα καλά γιατί ο san crispino δεν πουλάει ποτέ το παγωτό του σε χωνάκι. Όπως εξηγεί δεν έχει βρει χωνάκι καλής ποιότητας και δεν θέλει να χαλάει η γεύση του παγωτού του αναμειγνυόμενη με χαμηλότερης γευστικής αξίας προϊόντα.

Αν λοιπόν θέλετε να φάτε το καλύτερο παγωτό της ζωής σας προτείνω αυτό το καλοκαίρι ένα ταξιδάκι στη Ρώμη. Και για όσους θα μου πουν πως δεν έχουν χρήματα η Superfast που την χρησιμοποιώ συχνά έχει προσφορές -45% για όσους ταξιδέψουν μέχρι τον Οκτώβριο. Αρκεί να κλείσετε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Κι αν δεν σας βολέψουν τελικά οι ημερομηνίες που θα κανονίσετε από τώρα μπορείτε ακόμη και να τις αλλάξετε.

Για όσους πάλι φοβούνται τις θερμίδες σάς εγγυώμαι πως τα παγωτά αυτά έχουν πολύ λίγες. Η ποιότητα δεν έχει ανάγκη από πολύ ζάχαρη, βιομηχανικά γλυκαντικά και λίπη για να μας κερδίσει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ

No comments:

Post a Comment