Thursday, January 13, 2011

ΣΤΑΗ,ΚΑΤΡΙΤΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Ανεβλήθη χθες η συζήτηση του θέματος της πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ για επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της αναβολής ήταν το γεγονός ότι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ και διαμαρτύρονταν για τον αποκλεισμό των συγγενικών τους προσώπων από τη διαδικασία. Την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να μην εγκριθούν οι αιτήσεις όσων διαθέτουν συγγενείς στην ΕΡΤ είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Τ. Χυτήρης σε συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ το ΔΣ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε:

Την πρόσληψη της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), Υπεύθυνη Διοίκησης Έργου, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός έτους, με αντικείμενο την οργάνωση, προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Οι μηνιαίες μικτές αποδοχές της δημοσιογράφου καθορίζονται στο ποσό των 4.000 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται τα πάσης φύσεως επιδόματα, καθώς και πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές για υπερωριακή, ημεραργιακή, νυχτερινή απασχόληση, έξοδα παράστασης κλπ.

Την έγκριση αγοράς των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικαιωμάτων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, κατά την περίοδο 2010 – 2013. Επισημαίνεται ότι, η EBU απεδέχθη την οικονομική προσφορά της ΕΡΤ, που είναι μειωμένη κατά 23% σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο.

Την έγκριση της αγοράς τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικαιωμάτων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014 (Mundial 2014).

Την ανάθεση της παραγωγής 16 επεισοδίων διαρκείας 50 λεπτών της εκπομπής «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» με παρουσιάστρια την κυρία Έλενα Κατρίτση στο πλαίσιο της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου. Εκτελεστής παραγωγός είναι η εταιρεία ON PRODUCTIONS και το κόστος ανέρχεται σε 10.814 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο.

Τη διαβίβαση στον εισαγγελέα, φακέλων για τη διερεύνηση και εντοπισμό πιθανών ευθυνών, σχετικά με καταγγελία που αφορούσε σε καταγραφή συνομιλιών στο γραφείο, στο οποίο στεγάζονται τα φορητά τηλεοπτικά συνεργεία.

Την ανάθεση στη διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας (στο πλαίσιο της στελέχωσής της) για την πρόσληψη οκτώ δικηγόρων, με πάγια αντιμισθία. Οι προσλήψεις θα γίνουν ύστερα από δημόσια προκήρυξη, όπως ορίζει ο νόμος, και οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από πενταμελή επιτροπή.

No comments:

Post a Comment