Friday, January 7, 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

*Ευχαριστη οικογενειακη ταινια που ξαναειδαμε αυτές τις μερες «Τα Χριστουγεννα της Ελοιζ»,τηλεταινια του 2003 με την Τζουλι Αντριους.
*Παραδοσιακο τραγουδι της Σικελιας είναι το Eh,cumpari,που εκανε επιτυχια τo 1953 ο Julius La Rosa και στο φιλμ «Νονος Νο 3» ερμηνευσε η Talia Shire.
*Le petit montagnard,συνθεση του Ιταλου Francesco Paolo Frontini,από τις αρχες του περασμενου αιωνα,εγινε επιτυχια το 1956 από τον Renato Carosone και το 1958 με τιτλο Milano το ηχογραφησε ο Julius La Rosa.Το τραγουδι είναι σημερα public domain,με ελευθερα πνευματικα δικαιωματα.
*Τρεις φορες εγινε επιτυχια στις ΗΠΑ το You’ve lost that lovin’ feeling.Απο τους Righteous Brothers(1 το 1965), Dionne Warwick (16 το 1969),Daryl Hall/John Oates(12 το 1980).
*Gary Lewis,ο γιος του κωμικου Jerry Lewis,στην 14η επετειο των γενεθλιων του δεχθηκε από τον πατερα του ως δωρο ένα πληρες σετ ντραμς.Αυτο ηταν το εναυσμα για να δημιουργησει συγκροτημα. Με το This diamond ring πηγαν στο Νο 1 το 1965.Στα τελη του 1966 πηγε στην Κορεα οπου υπηρετησε δυο χρονια την στρατιωτικη του θητεια.Οταν επεστρεψε δεν υπηρχε το γκρουπ του,η μουσικη ειχε αλλαξει και τα παρατησε.
*Eight days a week,ηταν το πρωτο βρετανικο τραγουδι που εγινε Νο 1 στις ΗΠΑ και δεν κατορθωσε το ιδιο στην πατριδα του,διοτι δεν κυκλοφορησε σε δισκο 45 στροφων.Υπαρχει στο αλμπουμ του 65 Beatles for sale.
*Stop in the name of love,ηταν το 4ο συνεχομενο Νο1 των Supremes στις ΗΠΑ
*Ο Wayne Fontana ( Game of love, Νο 1 το 1965 )δεν πηρε το επωνυμο του από την επωνυμια της εταιριας με την οποια επροκειτο να συνεργαστει αλλα από τον ντραμμερ του Ελβις Πρισλευ D.J.Fontana.
*Στην πολη Playa del Ingles των Καναριων Νησων υπαρχει ένα ελληνικο εστιατοριο που ονομαζεται Mr.Greek.
*Από 22-26 Ιανουαριου το φετινο MIDEM,η αγορα δισκων,μουσικων εκδοσεων,ραδιοφωνιας,νεων τεχνολογιων,κλπ στις Καννες.
*Στις 29 Οκτωβριου 1965 δημοσιευτηκε για πρωτη φορα στο περιοδικο Billboard ανταποκριση από την Ελλαδα .Την υπεγραφε ο Νικος Μαστορακης.
*Γιαννης Μπουταρης,αποφοιτος του κολλεγιου «Ανατολια»,είναι ο 60ος δημαρχος Θεσσαλονικης από το 1869.
*Ο Μπομπυ Βιντον ισχυριζεται ότι οι Μπητλς συνεβαλαν στην επιτυχια τουαποκλειοντας ολους τους αντιπαλους του από το hit parade.
*My melody of love,το εγραψε και το ερμηνευσε εν μερει στα πολωνικα ο Bobby Vinton.Eγινε χρυσος δισκος το 1974.
*Απο το 1955 και μετα η πρωτη Αγγλιδα στο Νο 1 των ΗΠΑ ηταν η Petula Clark με το Downtown.Η προγουμενη ηταν η Vera Lynn το 1952 με το Auf wiederseh’n sweetheart.

No comments:

Post a Comment