Monday, January 3, 2011

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

*Δωρεα του Ελληνα μαικηνα των Τεχνων Νικολαου Δουμπα είναι το Μεγαρο των Φιλων της Μουσικης στην Βιεννη απ οπου μεταδιδεται η πρωτοχρονιατικη συναυλια της Φιλαρμονικης της αυστριακης πρωτευουσας.
*Ερευνα αμερικανικου πανεπιστημιου:πιο βρωμικα από λεκανη τουαλετας είναι σε τραπεζι εστιατοριου η ζαχαρη,το αλατι,το πιπερι,η μουσταρδα,η σαλτσα ντοματας.Το πιο βρωμικο είναι το μενου η τιμοκαταλογος η εδεσματολογιο με 185.000 βακτηρια.Επειδη το πιανουν τα περισσοτερα χερια.
*Ο Fred Astaire θα επαιζε διπλα στον Bing Crosby στην ταινια του 1954 «Λευκα Χριστουγεννα»,αλλα δεν του αρεσε το σεναριο κι ετσι ο ρολος δοθηκε στον Danny Kaye,που τραγουδησε και ηταν απολαυστικος στο White Christmas.
*Μπορει στην ταινια του 1942 Holiday Inn να φαινεται ο Bing Crosby ότι τραγουδα με την Marjorie Reynolds,αλλα η τελευταια τραγουδα με την φωνη της Martha Mears .
*Από το 1928-76 ο Βing Crosby τραγουδησε 60 συνθεσεις του Irving Berlin.
*Ο κινηματογραφος χαρισε τεσσερα Οσκαρ σε τραγουδια που ερμηνευσε ο Μπινγκ Κροσμπυ.
1.White Christmas (Holiday Inn 1942)
2.Sweet Leilani (Waikiki wedding 1937)
3.Swinging on a star (Going my way 1944)
4.In the cool cool of the evening (Here comes the groom 1951)
*Ηταν 90 χρονων ο Irving Berlinοταν μια χορωδια ανδρων ,που κάθε Χριστουγεννα τραγουδουσε εξω από το σπιτι του στη Νεα Υορκη την συνθεση του White Christmas,δεχθηκε την προσκληση του να περασουν στο διαμερισμα του για να τους πει ότι ηταν το πιο ωραιο Χριστουγεννιατικο δωρο.
*Η ηλικια του συμπαντος υπολογιζεται τωρα με ακριβεια του 1% ότι είναι 13,7 δισεκατομμυρια χρονια.
*Το Surfin’ USA θεωρειται ότι αποτελει διασκευη τουSweet little sixteen,που εκανε επιτυχια ο Chuck Berry.
*Το αγγλικο ντουετο Peter and Gordon ηταν θαυμαστες των Everly Brothers.Το 1964 πηγαν στο Νο 1 των ΗΠΑ με την δημιουργια των Lennon-McCartney «A world without love».Ηταν το πρωτο τραγουδι των δημιουργων που δεν ηχογραφησαν οι Μπητλς και πηγε στο Νο 1.Το ντουετο διαλυθηκε το 1967 κυριως διοτι ειχαν διαφορετικες φιλοδοξιες.Οταν δημιουργηθηκε η Apple o Peter εγινε διευθυντης καλλιτεχνων και ρεπερτοριου.Σημερα ζει στο Λος Αντζελες.O Gordon ζει στην Αγγλια.

No comments:

Post a Comment