Thursday, January 20, 2011

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

*Θανος Μικρουτσικος-Χρηστος Θηβαιος στον Μυλο την Παρασκευη 21 και το Σαββατο 22 Ιανουαριου.
*Σημερα στον Μυλο ο Λεωνιδας Μπαλαφας και την Κυριακη 23 Ιανουαριου οι Music Therapy.
*Το Σαββατο 19 Φεβρουαριου στο Block 33 o Φιλιππος Πλιατσικας.H εισοδος 12 και 15 ευρω.
*Για 40 χρονια ειχε παρουσια στο αμερικανικο hit parade ο Φρανκ Σινατρα.Η πρωτη επιτυχια του ηταν I’ll never smile again-1940- και η τελευταια Theme from New York New York-1980-.
*Μεσα σε μια ωρα ηχογραφησε το Strangers in the night με ενορχηστρωτη τον Jimmy Bowen.
*Το αρχικο τους ονομα ηταν Troglodytes,αλλα μονο όταν το αλλαξαν σε Troggs
πηγαν στο Νο 1 το 1966 τραγουδωντας Wild thing.Hταν,φυσικα, και ο ασυνηθιστος ηχος της ocarina που παιζει στην ηχογραφηση ο Reg Presley.
*Αφου εψαξαν στο αρχειο ενός τεχνικου του ραδιοφωνου για ηχητικα εφφε μονο τοτε ενιωσαν ότι είναι ετοιμο το Summer in the city οι Lovin’ Spoonfull.Σκαρφαλωσαν στο Νο 1 το 1966.
*Οι γονεις της διαλεξαν το ονομα Diane,αλλα από λαθος στο νοσοκομειο οπου γεννηθηκε την κατεγραψαν ως Diana.Ο λογος για την Diana Ross,που πριν αρχισει καριερα ως μελος των Supremes,εργαστηκε στο μεγαλο εμπορικο κατασστημα του Ντητροιτ Hudson.
*Το 1931 περιπου 1000 συσκευες τηλεορασης πωλουνται στην Αγγλια.
*Ως αντιδραση στον ελεγχο του Χιτλερ στα μεσα ενημερωσης το 1933 η Γαλλια στηριζει τη δημιουργια ενός ισχυρου ανεξαρτητου ραδιοφωνικου σταθμου,του Radio Luxembourg.
*Το 1936 στη Γαλλια υπαρχουν τρια εκατομμυρια συσκευες ραδιοφωνου.
*Οι Ολυμπιακοι Αγωνες του Βερολινου μεταδιδονται το 1936 από την γερμανικη τηλεοραση.Οι αγωνες καλυπτονται και από το ραδιοφωνο σε 3.000 αναμεταδοσεις σε 28 γλωσσες.
*1940-από το Λονδινο ο στρατηγος Ντε Γκωλ απευθυνει από το BBC εκκληση για αντισταση.
*Στην Ευρωπη το 1945 οι ραδιοφωνικες μεταδοσεις γινονται κρατικο μονοπωλιο σε πολλες χωρες.
*Ο Ορσον Γουελες μεταφερει το 1938 στο ραδιοφωνικο δικτυο CBS το εργο του G.Wells «Ο πολεμος των κοσμων».Ειναι τοσο ρεαλιστικη η αφηγηση και τα εφφε που χιλιαδες Αμερικανοι τρομοκρατουνται πιστευοντας ότι οι Αρειανοι εχουν εισβαλει στη Γη.

No comments:

Post a Comment