Wednesday, January 12, 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

*Βρηκαμε ευκαιρια χθες και δραπετευσαμε εκτος Θεσσαλονικης προς το νομο Πιεριας.Ειδαμε φιλους καλους στο Λιτοχωρο,οπου ηπιαμε καφε στου Λιαγκα και δοκιμασαμε τις νοστιμες τυροπιτες του,που γινονται αναρπαστες.Και μετα μεσω της οδου Ορφεως μας ξεναγησαν σε ένα –μη ολοκληρωμενο ακομα-ξενοδοχειο μπουτικ που μοιαζει με ελβετικο σαλε σχεδον κολλημενο στην καταπρασινη πλαγια του Ολυμπου.Ειναι μυστικο προς το παρον καθως η οικογενεια που το ετοιμαζει αργα αργα προχωρα επιβλεποντας προσωπικα τις λεπτομερειες.Και μετα επιστροφη στο Λιτοχωρο για κουτσουμουρες,νοστιμο ντοπιο ψωμι,άλλες λιχουδιες και λευκο κρασι της περιοχης.
*Στην επιστροφη περνωντας από την Παραλια της Κατερινης,που εχει γινει ολοκληρη πολη,ειδαμε ότι τα πολυβοα δρομακια με τα ατελειωτα καταστηματα του καλοκαιριου και τα παμπολλα ξενοδοχεια ηταν σιωπηλα περιμενοντας το επομενο κυμα παραθεριστων.Στις θαλασσες δυο-τρεις ψαραδες κι ενας μονο τολμηρος που βουτηξε στην θαλασσα.Με θερμοκρασια 15 βαθμων ηταν μαλλον ένα γλυκο μεταμεσημερο.
*Πιθανωτατα από το 1956 είναι το Pao Pao της ορχηστρας Ramon Monchito,που χαλασε κοσμο και στην Ελλαδα.Εξαιρετικη και πιστη στην πρωτοτυπη είναι και η εκτελεση της Ελλης Κοκκινου.
*Θυμαστε και τις άλλες επιτυχιες τσα τσα που καποτε χορεψαμε στην Ελλαδα,όπως Pedro Pablo cha cha cha/Cha cha cha de las secretarias/Les clases del cha cha cha;
*Από το 1978 η pina colada είναι το εθνικο ποτο του Puerto Rico.
*Το 1964 οι Shangri-Las σκαρφαλωσαν στο Νο1 των ΗΠΑ με το Leader of the pack Το τραγουδι ειχε και παρωδια από το συγκροτημα Detergents (ψευδωνυμο του Ron Dante) με τιτλο Leader of the Laundromat.Η Bette Midler το ηχογραφησε με τιτλο Leader of the pack το 1972.
*Το Μαντσεστερ γεννησε συγκροτηματα όπως οι Hollies/Freddie and the Dreamers/Wayne Fontana and the Mindbenders.Oι τελευταιοι που διαλυθηκαν το 1968 κι εμφανιστηκαν στην ταινια To sir with love δανειστηκαν το Mindbenders από ταινια τρομου.
*Για 6 μηνες τον Brian Wilson των Beach Boys ειχε αντικαταστησει ο κιθαριστας Glen Campbell,τον οποιο αντικατεστησε ο Bruce Johnston.
*Ελληνικα τραγουδια που ηχογραφησαν οι Four Coins:Θελω νασαι ευτυχισμενη-Χειμωνες,φθινοπωρα και καλοκαιρια-Να μπορουσα να πεταξω σαν πουλι.

No comments:

Post a Comment