Sunday, January 10, 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010



*Στο γραφειο του Τονυ Μπεννεττ υπαρχει μια φωτογραφειο του Φρανκ σινατρα με το αυτογραφο «Ο καλυτερος ποπ τραγουδιστης που ακουσα ποτε.Σ’ αγαπω.F.S. ’86»
*Από παλια διαφημιση του αγαπημενου μας –τοτε-Ραδιο Λουξεμβουργο(208 στα μεσαια):εάν χασατε το top twenty την Πεμπτη,μπορειτε να το ξανακουσετε την Παρασκευη,το Σαββατο,την Κυριακη,τηνΔευτερα,την Τριτη και Τεταρτη.
*»Παμε πακετο»,εξαιρετικη εκπομπη για ολη την οικογενεια.Ειναι δυσκολο να σκεφθουν ότι χρειαζεται ένα κουτι με χαρτομανδηλα για τους παικτες που,είναι φυσικο,δακρυζουν η κλαινε;Και μονιμα σκουπιζουν τα ματια τους με τα χερια…
*Ο συνθετης Arthur Schwartz ,δημιουργος επιτυχιων οπως Dancing in the dark(το εγραψε για τον Fred Astaire), By myself,That’s entertainment,ηταν θαυμαστης του συνθετη Jerome Kern.
*Ένα ενδιαφερον βιβλιο για την Μαιριλυν Μονροε Marilyn and Me (Warner Books) εγραψε η Susan Strasberg,κορη του συνιδρυτη των Actors Studio, Lee Strasberg.
*Η TV 100 μετεδωσε εκπομπη της σειρας this is your life (ισως 1947-48) αφιερωμενη στους Χονδρο-Λιγνο(παροντες με τις συζυγους).Το 1993 ανακαλυφθηκαν στην Ευρωπη οι δυο μοναδικες κοπιες των ταινιων τους του 1926 Get ‘em young (εδώ κλαιει για πρωτη φορα με το χαρακτηριστικο του στυλ ο Λωρελ) και A bankrupt honeymoon(διοροφο λεωφορειο-εστιατοριο με οδηγο τον Ολιβερ Χαρντυ).
*Περιπου 9.000 ραδιοφωνικοι σταθμοι λειτουργουν στις ΗΠΑ.
*Music Choice Europe και Digital Music Express είναι δυο δορυφορικα δικτυα με 100 καναλια το καθενα που εχουν όλα τα ειδη μουσικης-χωρις διαφημισεις.
*Στην θεση 21 (ραδιοφωνικα προγραμματα) της NOVA εδώ και λιγες μερες ακουγεται το Radio France International.
*Στην δεκαετια του 60 ηταν τα «ιν» κλαμπ των Καννων:Le Jane’s/Jimmy’s/O’ Bar/L’ Opera/Whisky a Go Go.Σημερα δεν υπαρχει κανενα απ’αυτά.

No comments:

Post a Comment