Thursday, January 21, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

*Το πρωτο τραγουδι της Capitol που πουλησε ένα εκατομμυριο αντιτυπα ηταν το Cow-cow boogie-Ella Mae Morse(1942).Η Morse πεθανε το 1999 σε ηλικια 75 χρονων.Αλλες επιτυχιες της Mr five by five (1942), The house of blue lights (1946).
*Η συνθεση Ne me quite pas-Jacques Brel (1959) ανακηρυχθηκε ως το καλυτερο γαλλικο τραγουδι του 20ου αιωνα.Ειναι,όμως,βελγικο.
*100 εκατομμυρια αντιτυπα πουλησαν οι διαφορες εκτελεσεις του τραγουδιου Marina .Πρωτη εκτελεση με τον Rocco Granata (1959).Ειναι βελγικο.
*Bluesette-Toots Thielemans (1961).Εξαιρετικο κομματι φυσαρμονικας με έναν από τους καλυτερους βιρτουοζους του κοσμου.Απο το Βελγιο και οι δυο.
*Το μοναδικο γαλλοφωνο Νο 1 τραγουδι στις ΗΠΑ (1963) Dominique με την Soeur Sourire είναι βελγικο.
*E viva Espana , μεγαλη επιτυχια του 1972 με την Samantha,είναι βελγικο τραγουδι.
*Eκδηλωση για το βιενεζικο βαλς με εισηγητη τον Λευτερη Κογκαλιδη θα γινει την Τριτη 23 Φεβρουαριου ,ωρα 8 μμ,στο ξενοδοχειο «Μεντιτερρανεαν» με οργανωτη τον Ομιλο Πολιτιστικης Αναπτυξης Θεσσαλονικης.Μαθητες σχολων χορου θα λικνιστουν υπο τους ηχους βαλς και τα εδεσματα θα είναι βιενεζικα.Τιμη εισοδου 20 ευρω.
*Πριν 17 χρονια σπιτι στην Πατμο αγορασε ο David Bowie.
*Σε 33 νομους της Ελλαδας πραγματοποιουνται εκδηλωσεις καρναβαλιου.
*Η πρωην τραγουδιστρια και συζυγος του Ξαβιε Κουγκατ,Αμπι Λαιην,είναι τωρα 78 χρονων.
*Παρασκευη-Σαββατο το Reina Club του Σταυρου συγκεντρωνει ολη τη νεολαια της περιοχης.
*Από τον Απριλιο εως τον Οκτωβριο λειτουργει στην Ακτη Ελιας της Νικητης (Χαλκιδικη) το ξενοδοχειο Anthemus Sea,που διαθετει ολοκληρωμενο σπα και υπεροχες αμμουδιες.100 χλμ από την Θεσσαλονικη και 10 χλμ από τη Νικητη.
*Mια αγνωστη Ελληνιδα τραγουδιστρια,η Υianna Katsoulos,γεννηθηκε από Ελληνες γονεις στις 16 Σεπτεμβριου 1969 στην Φλωριντα των ΗΠΑ.Την ανακαλυψαν οι Γαλλοι.Η μεγαλυτερη επιτυχια της Les autres sont jaloux(1986).
*Η καλυτερη μας εποχη:όταν ο Τζην Κελλυ χορευε,η Τζουντυ Γκαρλαντ τραγουδουσε και η Εσθερ Γουηλλιαμς κούμπουσε.Οταν η MGM κατασκευαζε και πουλουσε ονειρα.
*Στις 8 Σεπτεμβριου 1998 πεθανε σε ηλικια 55 χρονων ο Λουτσιο Μπατιστι.Η πρωτη επιτυχια του ηταν η Bella Linda (1968).Tο 1970 κερδισε το α βαβειο στο φεστιβαλ Σαν Ρεμο με το Acqua azurra,acqua chiara.
*Για την ταινια The mission,ισως η καλυτερη μουσικη του Εννιο Μορρικονε.
*Όταν τρωτε sushi υπαρχει κινδυνος να καταναλωσετε παρασιτα και αλλους οργανισμους.
*Ένα burger εχει 500 θερμιδες και ένα κομματι pizza 320.
*1000 νησια εχει η Αδριατικη που ανηκαν στην Γιουγκοσλαβια.
*Το Café Carlyle του ξενοδοχειου Carlyle είναι ένα από τα καλυτερα saloon της Νεας Υορκης.Η καλυτερη εποχη του ηταν όταν επαιζε πιανο και τραγουδουσε ο Bobby Short.Just one of those things/Miss Otis regrets/These foolish things ηταν τρεις από τις πολλες επιτυχιες του.

No comments:

Post a Comment