Thursday, January 28, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010


*Κυριακη 7 Μαρτιου,από τη μια τα χαραματα το NOVA μεταδιδει ζωντανα απο το Λος Αντζελες πρωτα τις αφιξεις των καλλιτεχνων και απο τις 3.30 την τελετη απονομης των βραβειων Οσκαρ.Σε ένα καναλι θα υπαρχει σχολιασμος στα ελληνικα και σε άλλο η αμερικανικη παρουσιαση.
*Από 10 Φεβρουαριου στο NOVA ο εκτος κυκλος της αστυνομικης σειρας NCIS.
*Paul Henreid,σπουδαιος ηθοποιος από την Τριεστη,γιος Σουηδου βαρωνου,που ηταν τραπεζιτης στην Βιεννη.Σκληρος αντιπαλος του ναζισμου ειχε χαρακτηριστει εχθρος του 3ου Ραιχ.Αυτον ακριβως τον ρολο ,ως Βικτωρ Λαζλο,εκληθη να παιξει στην αλησμονητη ταινια «Καζαμπλανκα».Πεθανε το 1992 σε ηλικια 84 χρονων.
*Roger Miller,εγινε γνωστος με την επιτυχια του 1965 King of the road.Εγραψε το μιουζικαλ Big river ,βασισμενο στις “Περιπετειες του Χωκ Φιν».Παιζοταν 2,5 χρονια στο Μπροντγουαιη.
*Η πρωτη Αμερικανιδα υψιφωνος που τραγουδησε οπερα στην Σοβιετικη Ενωση ηταν η Dorothy Kirsten το 1962.Την ειδαμε στην ταινια «Ο Μεγας Καρουζο» διπλα στον Μαριο Λαντζα.
*Σε περιπου 60 ταινιες επαιξε ο Υβ Μονταν.Μεταξυ αλλων Let’s make love (1960) με την Μαιριλυν Μονροε και On a clear day you can see forever (1970) με την Barbra Streisand Εγινε αντικομμουνιστης το 1968 μετα την εισβολη των Σοβιετικων στην Τσεχοσλοβακια.Αρχισε να τραγουδα το 1944.Τον βοηθησε η Εντιθ Πιαφ,με την οποια ειχε δεσμο δυο χρονια.Στο φιλμ του 1946 Les portes de la nuit παρουσιασε το αθανατο Les feuilles mortes (Autumn leaves).Για 35 χρονια ηταν νυμφευμενος με την Σιμον Σινιορε.
*Την Τσικνοπεμπτη 4 Φεβρουαριο,από 7 μμ,στην πλατεια Αριστοτελους τραγουδουν οι Μυρωνας Στρατης,Εμιγκρε,Aroma Caribe,Professional Sinnerz,Incognito.
*8-9 Φεβρουαριου στο Μυλο οι «Μπλε».
*Από 2-5 Ιουνιου στην Αχριδα το 11ο τηλεοπτικο φεστιβαλ οικολογιας και πολιτισμου ΕΚΟ.
*Εκδηλωση για τη νεα εποχη του ξενοδοχειου Αστορια(Τσιμισκη και σαλαμινος 9) την Παρασκευη 29 Ιανουαριου,από 9.30 μμ.Γνωστοι μουσικοι παραγωγοι θα παιζουν μουσικη.Ζωντανα και στο διαδικτυο www.papcorp.gr

No comments:

Post a Comment