Monday, January 25, 2010

ΜΕ ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ Η ΣΕΡΒΙΑ

Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα είναι ο δημιουργός που θα αναλάβει τη συμμετοχή της Σερβίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Όσλο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κρατική ραδιοτηλεόραση της Σερβίας, RTS, ανακοινώθηκε ότι σύνθεση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα ανατέθηκε απευθείας στο διεθνώς αναγνωρισμένο -κυρίως μέσα από τη μουσική επένδυση των ταινιών του Εμίρ Κουστουρίτσα- Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ο οποίος θυμίζουμε ότι το 2008 πραγματοποίησε guest εμφάνιση στο διάλειμμα του τελικού.
Για τον εθνικό τελικό της Σερβίας, που αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, ο ιδιαιτέρως δημοφιλής και στην Ελλάδα Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα συνθέσει τρία διαφορετικού ύφους τραγούδια, τα οποία θα ερμηνεύσουν τρεις καλλιτέχνες που ο ίδιος θα επιλέξει και το κοινό μέσω της διαδικασίας των SMS θα επιλέξει τη συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Όσλο.
Ο ίδιος ο Μπρέγκοβιτς δήλωσε ότι δεν πιστεύει σε καμιά "χρυσή συνταγή" για το διαγωνισμό, αφού το τραγούδι που αναδεικνύεται κάθε χρόνο διαφέρει πολύ από τα προηγούμενα. Είναι η πρώτη φορά από το 2007 που η Σερβία δίνει το "χρίσμα" με απευθείας ανάθεση σε κάποιο συνθέτη, που δεν επιλέγεται μέσα από το Φεστιβάλ Beovizija. Ωστόσο, όπως δήλωσαν άνθρωποι του RTS, η τρέχουσα κατάσταση με την οικονομική κρίση επέβαλε συνοπτικότερες διαδικασίες.

1 comment:

  1. Στο Σεράγεβο, πρίν και μετά τον πόλεμο:
    Bijelo Dugme - Jer Κad ostariš
    Ο αγώνας με τον χρόνο, «που όλους θα μας νικήσει»
    http://aftercrisisblog.blogspot.gr/2013/11/bijelo-dugme-jer-ad-ostaris.html

    ReplyDelete