Wednesday, January 20, 2010

AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ 'ΑΒΑΤΑΡ' ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Εντολή στους κινηματογράφους να σταματήσει η προβολή της εμπορικής επιτυχίας "Avatar", έδωσαν οι κινεζικές αρχές σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά όχι η 3D (τρισδιάστατη) προβολή, μια απόφαση που έχει τόσο εμπορικά όσο και πολιτικά κίνητρα.
Δυο κινηματογράφοι στο Πεκίνο ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν την κανονική προβολή της ταινίας παρά το γεγονός ότι το "Avatar" είναι εξαιρετικά δημοφιλές.

Η εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ "Apple Daily" γράφει ότι η κρατική εταιρία της Κίνας "China Film Group" έδωσε εντολή να σταματήσει άμεσα η προβολή της ταινίας του Τζέημς Κάμερον.

Πολλοί σχολιαστές στην Κίνα εκτιμούν ότι ο πολιτικός αντίκτυπος προέρχεται από το "στόρι" της ταινίας για τον αγώνα των Να΄βι να προστατέψουν την πατρίδα τους και τον πολιτισμό τους από τους εξωτερικούς εισβολείς, γεγονός που συγκρίνεται με τις προσπάθειες του κινέζων πολιτών να προστατέψουν τις περιουσίες τους από την κυβέρνηση και τις μεγάλες εταιρίες επενδύσεων.

"Με κάποιο τρόπο, η ταινία κινεί τις χορδές του κινεζικού κοινού και δεν δημιουργεί τίποτα άλλο παρά ένα κοινωνικό φαινόμενο", σημειώνει μεταξύ άλλων σε σχόλιο του ο Χουανγκ Κουνγκ στην "China Daily".

Οι προβολές του "Avatar" στην Κίνα είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

No comments:

Post a Comment