Sunday, January 10, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010


*Ισως το πιο ξακουστο εστιατοριο της γαλλικης πρωτευουσας,το Coupole,ανοιξε στις 20 Δεκεμβριου 1927.Με προσωπικο 250 ατομων μπορει να εξυπηρετησει 500 πελατες.Εκει καθε μεσημερι ηταν ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ με την Σιμον ντε Μπωβουαρ.Συχνα αναμεσα στους ασημους θαμωνες ηταν οι Σουζι Σολιντορ,Ζοζεφιν Μπαιηκερ,. Πιερ Καρντεν,Υβ Σαιν Λωραν,Κενζο,Λαγκερφελντ,Νταστιν Χοφμαν,Λαιζα Μιννελλι,Αντονυ Κουην,Μικ Τζαγκερ.Ο ειλικρινως υμετερος ειδε στο διπλανο τραπεζι,μονο του και βυθισμενο στις σκεψεις του τον σκηνοθετη Ρομαν Πολανσκι.Προτεινομενα πιατα:Σατωμπριαν και fruits de mer –φρεσκα στρειδια,γαριδες,μυδια,αχινους,κλπ
*Η Νταινα Σορ επροκειτο να υποδυθει την Τζουλι στο κινηματογραφικο μιουζικαλ Showboat.Στην συνεχεια την αντικατεστησε η Τζουντυ Γκαρλαντ,αλλα στο τελος τον ρολο κερδισε η Αβα Γκαρντνερ.
*Ολο και περισσοτερες γυναικες στα ραδιοφωνα της Θεσσαλονικης.
*Στην υπεροχη ταινια του 1952 «Ρουμπυ Τζεντρυ» που εδειξε προχθες η ΕΤ1 το μουσικο θεμα Ruby εγινε επιτυχια το 1953 από τον Richard Hayman και τον Les Baxter και το 1960 από τον Ray Charles.
*Δυο ψεμματα για την Θεσσαλονικη:ότι είναι ερωτικη πολη και ότι εχει το καλυτερο φαγητο.
*Οι Αμερικανοι(και πολλοι αλλοι) τουριστες στην Κωνσταντινουπολη πηγαινουν στο πιο παλιο χαμαμ της Τουρκιας,το Cagaloglu Hamami,που εκτισε ο Σουλτανος Μαχμουτ ο 1ος το 1741.Απο εδώ περασαν ο Δουξ του Ουινδσωρ,ο Καιζερ Γουλιελμος Β,ο Φρανς Λιστ.Τα φιλοδωρηματα που απαιτουν οι εργαζομενοι ξεπερνουν την τιμη εισοδου κατά πολύ.
*Στην Αλεξανδρουπολη ξεραμε ότι το καλυτερο φαγητο θα το βρεις στο «Νησιωτικο»,στην «Ελαια».Τωρα προσθεστε και την ταβερνα «Ανεστης»,όλα στην παραλιακη λεωφορο,κοντα στον Φαρο.
*Στουντιο ηχογραφησεων υπαρχει και στην –γιατι όχι;-Γροιλανδια.Στην πολη Σισιμιουτ εντοπισαμε ένα.

No comments:

Post a Comment