Saturday, December 7, 2019

τΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ



Σήμερα Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, 7μμ, στην Πλατεία Αριστοτέλους η Θεσσαλονίκη ανάβει τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης.


Η γιορτή θα αρχίσει με το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει εμφάνιση του συνόλου Piandaemonium με 6 πιάνα με ουρά επί σκηνής και 12 διακεκριμένους πιανίστες. Στην συνέχεια και σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου θα απολαύσουμε άριες και μελωδίες από τέσσερις λυρικές τραγουδίστριες.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα με τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για να πατήσει την «Σκανδάλη» και να σκορπίσει «Το χειροκρότημα» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ρόλο παρουσιαστή έχει αναλάβει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Την Ορχήστρα διευθύνει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.



Όλα έτοιμα στην πλατεία Αριστοτέλους

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς ώστε να στηθεί η πλατεία Αριστοτέλους όπως την σχεδίασε η ομάδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σχέδιο της διοίκησης Ζέρβα η Πλατεία Αριστοτέλους γίνεται χώρος συνάθροισης, συνάντησης και διάδρασης, ένας χώρος για να βγάζεις φωτογραφίες, να έχεις διάδραση με τον διάκοσμο και να απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα.

Θα έχει μόνιμο διάκοσμο τύπου stage όπου θα ενσωματωθεί η φάτνη και το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

To Xριστουγεννιάτικο σκηνικό στην Πλατεία Αριστοτέλους αποτελείται από φωτιζόμενους κύβους, «καθρεφτένια» δέντρα και Χριστουγεννιάτικα δέντρα με λαμπάκια. Δεξιά και αριστερά συνθέσεις από κύβους και τρισδιάστατα δέντρα από mirror plexi glass. Περιμετρικά όλου του σκηνικού, θα τοποθετηθούν φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα με fairy lights.

No comments:

Post a Comment