Friday, December 27, 2019

βασίλισσα Ελισάβετ: Το πρωινό που τρώει τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων με την Κέιτ, τον Κάρολο, τα εγγόνια


Όπως είναι γνωστό, η βασίλισσα Ελισάβετ περνά τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Σάντριγχαμ, παρέα με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.


Φέτος βέβαια, λείπουν οι «επαναστάτες» πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι βρίσκονται στον Καναδά, μαζί με τον μικρό Άρτσι, στον οποίο αναφέρθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της.

Η παράδοση αυτή κρατά πολλά χρόνια και αποτελεί μια ευκαιρία για να βρεθούν όλοι μαζί και να περάσουν όμορφα, κάνοντας απλά πράγματα. Από το πλούσιο τραπέζι τους φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και κάποια ιδιαίτερα φαγητά, τα οποία φαντάζουν περίεργα σε εμάς.

Παραδοσιακό αγγλο-ινδικό πρωινό για τη βασίλισσα Ελισάβετ



Έτσι κι έγινε την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, τη λεγόμενη Boxing Day στη Μεγάλη Βρετανία. Boxing Day είναι ονομασία που δίνεται στην 26η Δεκεμβρίου κάθε έτους, η οποία είναι επίσημη αργία στις Αγγλία και Ιρλανδία, αλλά και σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ λοιπόν, το πρωινό που απόλαυσε, ήταν ένα παραδοσιακό αγγλο-ινδικό πιάτο φτιαγμένο από ψάρι, ρύζι και βραστά αυγά. Σύμφωνα με το περιοδικό Hello!, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ξεκίνησαν τη μέρα τους με ένα μπολ πικάντικου ρυζιού, που συνοδευόταν από μπέικον και αυγά.

Το συγκεκριμένο φαγητό που ονομάζεται Kedgeree, έχει τις ρίζες του στην Ινδία του 14ου αιώνα, και αποτελείται από καπνιστό μπακαλιάρο, ρύζι και βραστά αυγά - όλα μαγειρεμένα με κρέμα γάλακτος και κάρυ.


Το πρωινό που απόλαυσε η βασίλισσα Ελισάβετ την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων
Το πρωινό της Boxing Day, έρχεται μετά από μία μέρα γεμάτη από νόστιμα γεύματα, σνακ και διάφορα κεράσματα για τη βασιλική οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων. Μετά το πρωινό, η οικογένεια πηγαίνει για το καθιερωμένο κυνήγι φασιανού.

Τι τρώει η βασίλισσα Ελισάβετ τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τη Mail, τα Χριστούγεννα, τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ξεκίνησαν την ημέρα τους τρώγοντας από πρωινό μπουφέ, που είχε λουκάνικα και δημητριακά στις 9 το πρωί, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ προτίμησε κάτι πιο ελαφρύ: επέλεξε να φάει φρούτα, τοστ και καφέ.


Μετά την εκκλησία και πριν το μεσημεριανό γεύμα, σερβίρονται τα απεριτίφ. Η βασίλισσα επιλέγει συνήθως τζιν ή ένα ποτήρι Dubonnet. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελισάβετ, προτιμά να κάθεται στη μέση του τραπεζιού και όχι στην κεφαλή του.

Για μεσημεριανό σερβίρεται γαλοπούλα με πουρέ και ψητές πατάτες, με γέμιση από κάστανα ή φασκόμηλο και κρεμμύδια, καθώς και με κράνμπερι σος και σάλτσα ψωμιού. Τα λαχανικά που συνοδεύουν το γιορτινό αυτό φαγητό, είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα καρότα και ψητά παστινάκια.

No comments:

Post a Comment