Monday, December 30, 2019

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΑ 'ΗΛΥΣΙΑ'

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο ένα πολυσυζητημένο κτήριο, κόσμημα για την καρδιά της Θεσσαλονίκης, να βρεθεί στα αζήτητα.
Ο λόγος για τη μετατροπή του πρώην κινηματογράφου «Ηλύσια», κτηρίου χαρακτηρισμένου, από το 1994, ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου, σε σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, προερχόμενες από την αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, η ΑΒ Βασιλόπουλος, που επιθυμούσε να επενδύσει στο κτήριο, μετά από αλεπάλληλες καθυστερήσεις για τη λήψη της σχετικής απόφασης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), το οποίο θα γνωμοδοτούσε σχετικά, φέρεται να έχει κάνει πίσω.
Αν και από την πλευρά της εταιρείας τηρείται σιγή ιχθύος σχετικά με το θέμα, άνθρωποι της αγοράς αναφέρουν πως το κτήριο βρίσκεται πλέον διαθέσιμο προς ενοικίαση.
Όπως λένε είναι κοινό μυστικό που συζητιέται στα γραφεία μεσιτών, καθώς κάποιοι εξ αυτών έχουν γίνει αποδέκτες πρότασης για την ανάληψη του κτηρίου προκειμένου να βρουν νέο επενδυτή. Το κτήριο που πλέον έχει παραδοθεί, εξωτερικά, στην τέχνη του γκράφιτι, μαραζώνει αναμένοντας το νέο του ένοικο, που όμως, δύσκολα, φαίνεται πως θα βρεθεί.


No comments:

Post a Comment