Monday, December 30, 2019

ΆΝΘΡΩΠΟΙ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ     30/12
@τουλάχιστον ένα σπαστικό παιδί γεννιέται κάθε μέρα στην Ελλάδα. 
@από τον Σοφοκλή: το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει. @ελεχθη από τον Γιώργο Μαρίνο: ο καλλιτέχνης δεν είναι μεγάλος μόνο όταν παίζει Άμλετ, καλός μπορεί να ειναι και στο μπουλβάρ, παρόλαυτα πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εγώ στην Λαμπέτη, στον Χατζιδακι και στον Χορν γνωρισα τη μουσική και το θέατρο. Σ' αυτούς πήγα νέος, δεν πήγα σε άλλους. Το ήθελα .Ηταν επιλογή μου.
@Τέσσερα χρόνια της ζωής  μας τα χάνουμε στα όνειρα .
@η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η κατασκευή πυρηνικών καταφυγίων είναι υποχρεωτική στις νέες οικοδομές είναι η Ελβετία. Λέγεται ότι το 90% των Ελβετών έχει εξασφαλισμένη πυρηνική προστασία. 
@το είπε η Αλίκη Βουγιουκλάκη: δυστυχώς στην Ελλάδα το θέατρο είναι είδος πολυτελείας, ενώ θα έπρεπε να είναι πρώτης ανάγκης, όπως το νερό και το ψωμί .
@τα αρνητικά έγχρωμων κινηματογραφικών ταινιών από το 1930 έως το 1970 έχουν χάσει την ένταση του χρωμάτων τους και σήμερα είναι πια πολύ δύσκολο να γίνουν καινούργιες κόπιες
@ στο Νεοχώρι Ιθώμης της Μεσσηνίας γεννήθηκε η Μαρία Κάλλας. 
@ο ευρωπαίος εραστής απέχει παρασάγγας από τον Αμερικανό και επομένως δεν δημιουργεί τις ίδιες αντιδράσεις στην γυναικεία ψυχολογία, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον ρομαντισμό του και δεν δίνει όσο ο Αμερικανός την εντύπωση του προγραμματισμένου υπολογιστή.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment