Monday, December 30, 2019

ΤΖΟΥΝΤΥ ΓΚΑΡΛΑΝΤ ΣΤΟ 'ΗΧΟΡΑΜΑ' ΤΗΣ ΔΕΘ


Στο πλαισιο των μουσικων προγραμματων ‘Ηχοραμα’ της ΔΕΘτο τριτο αφιερωμα εχει ως θεμα την κορυφαια ηθοποιο των μιουζικαλ στις δεκαετιες του 40 και 50  και τραγουδιστρια με εκπληκτικη φωνη,εκταση και αντοχη Τζουντυ Γκαρλαντ,της οποιας η ζωη εγινε προσφατα ταινια με τιτλο ‘Τζουντυ’,που προβληθηκε και στην Ελλαδα.

Η Γκαρλαντ εγινε γνωστη σε ηλικια 14 χρονων χαρη στον 'Μαγο του Οζ’ του 1939,οπου το τραγουδι της Over the rainbow κερδισε το βραβειο Οσκαρ. Η καλλιτεχνις(1922-69) παντρευτηκε πεντε φορες.Μεταξυ των συζυγων της ηταν ο διευθυντης ορχηστρας και συνθετης David Rose και ο κορυφαιος σκηνοθετης των μιουζικαλ Vincente Minnelli.Απεκτησε δυο κορες την Liza Minnelli και την Lorna Luft.
Το αφιερωμα θα προβληθει την Δευτερα 6 Ιανουαριου,8 μμ,στην αιθουσα ‘Αιμιλιος Ριαδης’ της ΔΕΘ με ελευθερη εισοδο για το κοινο.Θα υπαρξει συντομη εισηγηση απο τον δημοσιογραφο Λετερη Κογκαλιδη.Η Γκαρλαντ στο διαρκειας 80 λεπτων προγραμμα τραγουδα ντουετο σε διαφορες τηλεοπτικες εκπομπες με τους Frank Sinatra,Dean Martin,Bobby Darin,Peggy Lee,Barbra Streisand,Count Basie,Mel Torme,Lena Horne,Ethel Merman,Tony Bennett,Jack Jones,Mickey Rooney,Vic Damone,Liza Minnelli..Συνολικα ερμηνευει 13 τραγουδια και εξι medley.

θα προηγηθεί ο κυκλος  μουσικά «ορντέβρ»,  πέντε βίντεο κλιπ σπάνιων, ξεχασμένων τραγουδιών και σκηνών από τον κινηματογράφο.  
Απο τις 7-8μμ θα ακουγεται στην αιθουσα η περιφημη συναυλια που εδωσε η Τζουντυ στο Καρνεγκι Χωλλ της Νεας Υορκης το 1961 απο την ζωντανη ηχογραφηση σε δισκους της εποχης.

 θα είναι ελεύθερη η είσοδος των Ι.Χ. από την Πύλη Εμπορίου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και δωρεάν η στάθμευση.
 Η αιθουσα ‘Αιμιλιος Ριαδης’ βρισκεται πανω απο την Εθνικη Τραπεζα,σε αποσταση 50 μετρων απο την Πυλη Εμποριου.Λειτουργει και ανελκυστηρας  για τον πρωτο οροφο. 

No comments:

Post a Comment