Thursday, September 19, 2019




Ο κρυμμένος

παράδεισος της Θάσου


17 σύγχρονες, one-of-a-kind βίλες, σε

έναν κατάφυτο ελαιώνα με ιστορία 500 ετών







Θάσος, το νησί των Σειρήνων! Περιτριγυρισμένο από τα καταγάλανα νερά του Βορείου Αιγαίου και σε απόσταση μόλις 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας, πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά, ανέγγιχτο στο μεγαλύτερο μέρος από τον «βαρύ» τουρισμό με επιλογές τόσες πολλές όσες και τα χρώματα: Το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο των πεύκων, το χρυσαφί της άμμου, το μπλε του ουρανού, καθιστούν τη Θάσο από τις καλύτερες επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και ιδανικό προορισμό χαλάρωσης όλες τις εποχές του χρόνου.

Στα βόρεια του νησιού και σχετικά κοντά στο λιμάνι της Θάσου, βρίσκεται η Σκάλα Ραχωνίου, μία περιοχή με ιδιαίτερα όμορφη ακτογραμμή, αποτελούμενη από πανέμορφους κολπίσκους, τους οποίους περιβρέχει μια ολοκάθαρη θάλασσα με ψιλή χρυσοκίτρινη αμμουδιά. Οι ομπρέλες για προφύλαξη από τον ήλιο είναι περιττές εδώ, αφού τα πεύκα φτάνουν μέχρι την θάλασσα και παρέχουν φυσική προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Όλη αυτή η περιοχή, είναι φημισμένη για τον περίφημο κάμπο της με ελαιόδεντρα. Εδώ, δεκάδες δαιδαλώδεις γραφικοί αγροτικοί δρόμοι οδηγούν είτε σε μικρές προσεγμένες κατοικίες των ντόπιων που προσφέρονται για ενοικίαση είτε σε γραφικά ταβερνάκια με οργανωμένες καθαρές παραλίες με ψιλή μαλακή αμμουδιά.



Στη Σκάλα Ραχωνίου, πολύ κοντά στη θάλασσα, μέσα σε έναν κατάφυτο ελαιώνα με ιστορία 500 ετών και σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, η κατασκευαστική εταιρία πώλησης και διαχείρισης ακινήτων Novalis Terra, δημιούργησε τον Οικισμό Olion.
Η Novalis είναι μια εταιρεία από επαγγελματίες του χώρου η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της ως τεχνική – κατασκευαστική, το 2007, και αποστολή της είναι ο δημιουργικός σχεδιασμός, η ποιοτική κατασκευή και η αποδοτική διαχείριση αστικών και εξοχικών κατοικιών. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναπτύσσει σειρά έργων σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδος έχοντας πάντα ως εφαλτήριο το νησί της Θάσου.



Ο Olion αποτελείται από 17 σύγχρονες, one-of-a-kind βίλες, με την κάθε μία να διαθέτει ξεχωριστή είσοδο και ταυτόχρονα πρόσβαση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού. Έτσι, η ιδιωτικότητα συνδυάζεται με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, προσφέροντας έτσι μία ολοκληρωμένη πρόταση σύγχρονης κατοικίας. O οικισμός έχει χτιστεί σε μία έκταση 25 στρεμμάτων και σχεδιάστηκε με τρόπο που να αντανακλά την αρμονική συνύπαρξη του φυσικού περιβάλλοντος με το design, σε μία πράγματι από τις καλύτερες εκδοχές του.
Στους κοινόχρηστους χώρους, η Novalis έχει δημιουργήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις διασκέδασης και άθλησης, μεταξύ των οποίων γήπεδο τένις και ποδοσφαίρου (5Χ5),πισίνα, barbeque, κατάφυτα μονοπάτια για περιπάτους αλλά και οργανωμένο παιδότοπο. Ο οικισμός διαθέτει ακόμα δική του γεώτρηση, εξασφαλίζοντας αυτονομία σε νερό για όλους τους κατοίκους του.



Κάθε βίλα του Olion διαθέτει δικό της ιδιωτικό κήπο 900 έως 1.600 τ.μ.., αποτελείται από δύο ορόφους, συνολικής έκτασης 100 τ.μ. και περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα, Barbeque, πλήρη οικιακό και τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, κλιματισμό θέρμανσης και ψύξης, μέγιστης απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, τζάκι και θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων
Όλες οι βίλες Olion συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την απόλυτη άνεση και είναι ιδανικές για κατοικία όλη τη διάρκεια του χρόνου.



Σχετικά με το εσωτερικό, το σπίτι αποτελείται από δυο ορόφους, το ισόγειο περιλαμβάνει τον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κουζίνας, ένα wc και δύο υπνοδωμάτια. Στον πρώτο όροφο αναπτύσσεται το κυρίως υπνοδωμάτιο με en-suite μπάνιο.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση στο εσωτερικό, εκτός από τις γήινες αποχρώσεις, είναι το πόσο ιδανικά δένουν τα ψάθινα έπιπλα και διακοσμητικά με το λευκό χρώμα,καθώς και τα έθνικ αντικείμενα που τον περιβάλλουν, δημιουργώντας έτσι ένα τέλειο και κομψό αποτέλεσμα. Άλλωστε, το λευκό χρώμα, το ξύλο, τα μεγάλα ανοίγματα και το στοιχείο νερού στοχεύουν στο να ενισχύσουν την αρχιτεκτονική ιδέα, δημιουργώντας καθαρές επιφάνειες και ένα περιβάλλον που ενσωματώνει αρμονικά μια μποέμ πολυτέλεια.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment