Saturday, September 28, 2019

8 Γυναίκες Ενώνουν 2 Κόσμους
Οι Επίτιμες Πρόξενοι της Θεσσαλονίκης & η Συμβολή τους στις Διακρατικές Σχέσεις

Η παρουσία των Επιτίμων Προξένων είναι καταλυτική σε διάφορες πτυχές παρέμβασης, που έχουν ως σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων δύο κρατών σε πολιτιστικό, τουριστικό και εμπορικό επίπεδο. Μέσα στους στόχους τους είναι πάντα η σύσφιξη των σχέσεων δύο διαφορετικών κόσμων, με διαφορετικές κουλτούρες και με διαφορετική ίσως ταχύτητα ανάπτυξης, οπότε η αρωγή τους στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για το κράτος που εκπροσωπούν, είναι σημαντική. Η συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων έχουν μία απόλυτα θετική επίδραση στις διπλωματικές και διακρατικές σχέσεις στις Κοινότητες που εκπροσωπούν. Κυρίως μάλιστα, όταν πρόκειται για γυναίκες Επίτιμες Προξένους, τότε το έργο τους ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολο, γιατί είναι διπλός και τριπλός ο ρόλος στη ζωή τους, παράλληλα με την εργασία τους και την οικογένειά τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Seth Frank του Perrotis College, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή,  στις 2 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 18:00 μία εκδήλωση με τις Επίτιμες Προξένους της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης. Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να τις γνωρίσουμε, να τις αναδείξουμε και να συνομιλήσουμε μαζί τους για τις εμπειρίες τους στην θέση αυτή και για την συμβολή τους στις διακρατικές σχέσεις.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, μετά τους χαιρετισμούς, θα ανοίξει η κα Παρούλα Νάσκου – Περράκη (Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας), κάνοντας μία πρώτη προσέγγιση στις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις. Στην συνέχεια θα μιλήσουν 3 Επίτιμες Πρόξενοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίες  θα μας ταξιδέψουν με τις εμπειρίες τους και θα μας μιλήσουν για τον διπλό ρόλο που έχουν, ως γυναίκες και ως πρόξενοι.

No comments:

Post a Comment