Saturday, September 28, 2019


eeme-logo-2019 
Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.          [Σεπτέμβριος] [2019] 260
Τα νέα μας

Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί!
Η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε., με μαέστρο τον Δημήτρη Θεοδωράκη, ξεκινά τη φετινή χρονιά ένα πρωτοποριακό μουσικοπαιδαγωγικό πρότζεκτ το οποίο απευθύνεται, όπως πάντα σε φίλους του χορωδιακού τραγουδιού και μουσικόφιλους, αλλά στοχεύει κυρίως σε εκπαιδευτικούς μουσικής που επθυμούν να αποκτήσουν και να εμπλουτίσουν ένα ρεπερτόριο χορωδιακών τραγουδιών για χρήση σχολική τάξη ή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης με ομάδες παιδιών και εφήβων.
Για τον λόγο αυτόν, φέτος, το ρεπερτόριο της χορωδίας εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση αποκτά και μουσικοπαιδαγωγική κατεύθυνση. Επιπλέον, παράλληλα με τη χορωδία, θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά 6 χορωδιακά σεμινάρια με διακεκριμένους μαέστρους, στα οποία τα μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. θα μπορούν να συμμετέχουν με προνομιακή τιμή συμμετοχής. Σύντομα θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε. ως νέα μέλη παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα:
https://forms.gle/FHs8eUVtdCzSUYVZ8
και να έρθουν τη Δευτέρα, 31 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, για ακρόαση.
Οι πρόβες της Χορωδίας γίνονται κάθε Δευτέρα, 20:00-22:00, στην αίθουσα της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη). Καλή μας αρχή!!!
****************
Νέα κυκλοφορία!!!ΕΕΜΕ Dialektiki exo1
Έχουμε τη μεγάλη χαρά να σας παρουσιάσουμε τον νέο συλλογικό επιστημονικό τόμο της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση με τον τίτλο Διαλεκτική και Πρωτοπορία στη Μουσική Παιδαγωγική. Στον τόμο αυτό γράφουν 16 αξιόλογοι επιστήμονες από τον χώρο της Μουσικής Παιδαγωγικής και της Μουσικής Εκπαίδευσης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και καταθέτουν τους προβληματισμούς τους, τα ερωτήματα και τις μελέτες τους πάνω σε σύγχρονα θέματα της μουσικοπαιδαγωγικής σκέψης.
Η επιστημονική επιμέλεια και η όλη φροντίδα του  εγχειρήματος αυτού είναι της Αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λήδας Στάμου, την οποία ευχαριστούμε από καρδιας.
Ευχαριστούμε θερμά τους συγγραφείς του τόμου για την προσφορά και την εμπιστοσύνη τους. Επίσης, ευχαριστούμε τον Γιάννη Οικονόμου για τη δημιουργία του εξωφύλλου και τον Αχιλλέα Παπαμόσχο και την ομάδα των εκδόσεων CCity για την τελική επιμέλεια της έκδοσης.
Τέλος, πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στο προηγούμενο Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. (2016-2018), που έβαλε τις βάσεις γι αυτό το έργο, και κυρίως στην Πρόεδρό του, Σοφία Αγγελίδου, που μαζί με την Λήδα Στάμου το εμπνεύστηκαν και το υποστήριξαν!
Σας ευχόμαστε καλές αναγνώσεις!
Πληροφορίες/παραγγελίες: https://www.eeme.gr/publications/books/dialektiki-kai-protoporia-sti-mousiki-paidagogiki.html
****************
- Θέλετε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας;
- Θέλετε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας;
Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@eeme.gr
Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Athens Baroque Festival 2019: Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, η σοπράνο Ηλέκτρα Παπασιμάκη και η οργανίστα Stefanie Köpfler-Bertels, στη συναυλία τους με τον τίτλο Songs for The Lady περικλείουν μία ιδιαίτερη επιλογή τραγουδιών, γραμμένα για την Παναγία από το Μεσαίωνα έως το όψιμο Μπαρόκ, για φωνή και όργανο. Θα προηγηθεί στις 18:30 εισήγηση με τον τίτλο: Vergine bella: Μαριανισμός και Μεσαιωνική Μουσική που επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημήτρης Κούντουρας - Διδάκτορας ιστορικής Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
11ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο: Νεωτερισμός και Παράδοση (με αφορμή τα 70 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα). Αθήνα, 21-23 Νοεμβρίου 2019.
7ο Επιστημονικό Συνέδριο: Σχεδιάζοντας τη διδακτική, την επιμόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Αθηνών. 17-18 Ιανουαρίου 2020. Διοργάνωση: Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ). Αποστολή περιλήψεων: μέχρι τις 30/10/2019.

No comments:

Post a Comment