Saturday, September 28, 2019


instabook.grLifestyleΣτα άδυτα της luxurious έπαυλης των $60.000.000 του Newport

18 HARBOR

Η έπαυλη των $60 εκ.

 του Newport

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα 
της Καλιφόρνιας με μία τραγική οικογενειακή ιστορία...
       
Το Newport Beach, στην Κομητεία Orange, στα νότια της Καλιφόρνια, τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αποτελεί τον παράδεισο των «σκαφάτων», της ιστιοπλοΐας, του σερφ και όσων ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την αλιεία. Πρόκειται στην ουσία για μία παραθαλάσσια πόλη 137 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καταλήγει σε ένα σύμπλεγμα ημιτεχνητών νησιών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν δεκάδες μικροί και μεγάλοι κολπίσκοι, στις μαρίνες των οποίων φιλοξενούνται πλήθος σκαφών κάθε είδους και μεγέθους.
Από τα τέλη σχεδόν της δεκαετίας του ’60, το Newport Beach αποτέλεσε πόλο έλξης για ευκατάστατους επιχειρηματίες και προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους, κυρίως η περιοχή των εννέα ημιτεχνητών νησιών. Πρόκειται για τα Balboa Island, Little Balboa Island, Collins Island, Bay Island, Newport Island, Lido Isle, Linda Isle αλλά και το Harbor Island, στα οποία δημιουργήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου πολυτελείς επαύλεις είτε για παραθερισμό είτε ως μόνιμες κατοικίες.
Τα νησιά του Newport Beach είναι στην ουσία κλειστές κοινότητες, οι περισσότερες απόλυτα προστατευμένες και ελεγχόμενες στην πρόσβαση τους και στις οποίες η αξία της γης κινείται σε δυσθεώρητα ύψη ακόμα και για εκατομμυριούχους. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί το περίφημο Harbor Island, που δημιουργήθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από επιχωμάτωση της θάλασσας και το οποίο περιλαμβάνει 30 τουλάχιστον ιδιοκτησίες, μεταξύ των οποίων και πραγματικών κροίσων, όπως των δισεκατομμυριούχων των ακινήτων, Don Bren και George Argyros αλλά και του βασιλιά των Ομολόγων, Bill Gross. Πέρα όλων των άλλων, στο Harbor Island βρίσκεται και μία από τις ακριβότερες -σε αξία- επαύλεις της περιοχής αλλά και της Καλιφόρνιας, η 18 Harbor, την οποία όμως συνοδεύει μία τραγική οικογενειακή ιστορία, καθώς η πρότελευταία ιδιοκτήτρια, η Debbie Simon, μητέρα δύο παιδιών, το 2009 βρέθηκε απαγχονισμένη στην τεράστια σάλα της οικίας σε ηλικία μόλις 53 ετών, βιώνοντας τις επιπτώσεις ενός εξαιρετικά πολύπλοκου διαζυγιου που την οδήγησε και σε ψυχολογική κατάρρευση.
Η οικογένεια Simon είχε αγοράσει την έπαυλη το 2001 μέσω μίας κοινοπραξίας με τον τότε σύζυγό της, επιχειρηματία στον χώρο της ένδυσης, με 14 εκατομμύρια δολάρια, την ανακαίνισε, δημιούργησε νέους χώρους και τη διακόσμησε αλλά η Debbie δεν πρόλαβε να τη χαρεί καθώς από το 2004, όταν ξεκίνησε τις διαδικασίες διαζυγίου, άρχισε τις προσπάθειες να την πουλήσει, κατοικώντας όμως παράλληλα σε αυτή μέχρι και το θάνατο της. Τελικά, η 18 Harbor πωλήθηκε το 2010 έναντι του ποσού των 27 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα νούμερο αρκετά χαμηλό σε σχέση με την πραγματική αξία τόσο του ακινήτου όσο όμως και του οικοπέδου.
Τα τελευταία δύο χρόνια την πώληση της εντυπωσιακής έπαυλης των 1.320 τετραγωνικών μέτρων με τα 6 υπνοδωμάτια, τα 12 μπάνια, την εκπληκτικής ομορφιάς σάλα, την πισίνα και βέβαια την ιδιωτική μαρίνα, έχει αναλάβει το διεθνές μεσιτικό γραφείο της Sotheby’s International Realty με αρχική τιμή τα 59,995,000 δολάρια, ένα πράγματι αστρονομικό ποσό για μία κατοικία που όμως απευθύνεται μόνο σε κροίσους.
Πρόκειται για ένα επιβλητικό νεοκλασικό οίκημα δύο επιπέδων, που εκτός των άλλων, διαθέτει σχεδόν 90 μέτρα σε μήκος εξωτερικούς χώρους, δίπλα ακριβώς στην θάλασσα, ενώ το οικόπεδο από μόνο του, δύο περίπου στρεμμάτων, είναι ανυπολόγιστης -επίσης- αξίας. Οι πολυδαίδαλοι εσωτερικοί χώροι, με τα υπνοδωμάτια να βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο, είναι έτσι χωροθετημένοι ώστε όλοι τους να διαθέτουν ανεξάρτητες εξόδους προς τη βεράντα, είτε πρόκειται για το χώρο της πανέμορφης μαρμάρινης πισίνας είτε προς τους κήπους και τη θάλασσα. Επιπλέον, από παντού εισχωρεί το φως του ήλιου μέσα από τις τεράστιες μπαλκονόπορτες με τα μεγάλα τζάμια, ενώ εντυπωσιακή είναι και η εσωτερική σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο και η οποία καταλήγει σε έναν θόλο-τζάμι απ’ όπου επίσης εισχωρεί το λαμπρό φως του ήλιου της Καλιφόρνια.
Το 18 Harbor είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα της Καλιφόρνια, διαθέτει όλες τις ανέσεις μίας πολυτελούς έπαυλης υψηλού επιπέδου, όπως τεράστιο υπόγειο γκαράζ πέντε αυτοκινήτων και αποθηκευτικού χώρου, δωμάτια διασκέδασης, γυμναστικής και σάουνας, ενώ σημαντικό πλεονέκτημα του αποτελεί και η ιδιωτική του μαρίνα που μπορεί άνετα να φιλοξενήσει ένα super yacht 36 μέτρων.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment