Thursday, September 26, 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Ερωτήματα και φόβοι, αγωνίες, και απογοητεύσεις, μαζί με απαντήσεις και ελπίδες, βιώματα παιδιών, εγγονών, ανθρώπων που ζουν με άνοια, καταγράφονται με έναν ευφάνταστο τρόπο στο παραμύθι των Κωνσταντίνας Καραγκιόζη, Πετρίνας Μαργαριτίδου και Ευδοκίας Νικολαϊδου, με τίτλο «Ποιος είμαι εγώ, παππού;», των εκδόσεων iWrite, που παρουσιάζεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Καφέ Θέα/tro του Βασιλικού Θεάτρου.
Παιδιά – εγγόνια ανθρώπων με άνοια που πήραν μέρος στο βιωματικό εργαστήρι της Alzheimer Hellas «Ποιος είμαι εγώ, παππού;», μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα για τον παππού και τη γιαγιά που ξαφνικά έγινε «ένας άλλος» και από πρόσωπο που τα φρόντιζε, έγινε αυτό ακριβώς το πρόσωπο που χρειάζεται φροντίδα. Το εργαστήρι απέσπασε το 2ο Παγκόσμιο Βραβείο σε διαγωνισμό της Alzheimer Disease International κατά τη διάρκεια του 29ου Παγκόσμιου Συνεδρίου το 2014. Ενώ το υλικό που προέκυψε, αποτέλεσε τη βάση του βιβλίου. 
Τα παιδιά εξηγούν σε άλλα παιδιά την Αλτσχάιμερ - με τα δικά τους λόγια - σκέψεις και εικόνες, κάτι το οποίο αποτελεί την πρωτοτυπία του παρόντος βιβλίου αλλά και το καθιστά χρήσιμο εργαλείο για μικρούς και μεγάλους, που κουβαλούν το μεγάλο "γιατί" για τη νόσο Alzheimer και ίσως να μην το μοιράζονται ποτέ. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Μάγδα Τσολάκη, νευρολόγος, καθηγήτρια Α.Π.Θ. Διευθύντρια της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, η κ. Έλενα Μπουκουβάλα, Ψυχολόγος Δραματοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Παιδιών και Νέων και οι συγγραφείς – ψυχολόγοι .
Συντονίζει η δημοσιογράφος Γεωργία Λοτσοπούλου
Το βιβλίο αυτό περιγράφει την ιστορία µιας παρέας παιδιών, που ανακαλύπτουν πως ο παππούς έχει Αλτσχάιµερ.
Δύο αδέρφια, ο Φίλιππος και η Άννα, µαζί µε τους φίλους τους, τον Κωστή και τη Δανάη, είναι οι τέσσερις πρωταγωνιστές µας. Όλοι µαζί προσπαθούν να βρουν απαντήσεις για τις διάφορες περίεργες συµπεριφορές που εµφανίζει τον τελευταίο καιρό ο παππούς τους.
Τι συµβαίνει και έχει αλλάξει; Πώς µπορούν να βοηθήσουν ο Φίλιππος και η Άννα τον παππού τους; Θα τους βοηθήσουν οι φίλοι τους; Θα µπορέσει να αλλάξει ο παππούς µόλις ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την περίεργη συµπεριφορά του;
Έχουν πολύ δρόµο και αρκετή δουλειά µπροστά τους οι τέσσερις φίλοι µας, µέχρι να δώσουν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήµατα. Για να δούµε, λοιπόν, θα τα καταφέρουν;

No comments:

Post a Comment