Monday, August 19, 2019

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

@ΑΠΟ ΤΗ Σαμοθρακη ως το Καστελλοριζο υπαρχουν περισσοτερα απο 600 νησια.
@‘ΜΙΑ ΦΩΝΗ που μοιαζει με βιολοντσελο’ ελεγε ο Μικης Θεοδωρακης για την Βικυ Μοσχολιου.
@26 ΠΟΛΙΧΝΕΣ ,που ηταν στην Κρουσιδα και στον Θερμαικο Κολπο κατεδαφισε ο Κασσανδρος(γαμπρος απο ετεροθαλη αδελφο του Μεγαλου Αλεξανδρου)για να ιδρυσει τη Θεσσαλονικη.
@ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ σημερινοι δρομοι της Θεσσαλονικης(Εγνατια,Αγιας Σοφιας,Βενιζελου,κ.α. )υπηρχαν και στην εποχη της ρωμαιοκρατιας,
@ΤΡΕΙΣ κατεδαφισεις των τειχων της Θεσσαλονικης…το 1873,μετα απο εντολη του Τουρκου διοικητη της πολης,το 1902 και το 1911.
@ΤΟ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ  ετσι απο τον αριθμο των πυργων του.Ειναι εργο της εποχης των Παλαιολογων και βρισκεται μεσα στον περιβολο της Ακροπολης.
@ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ Ε’ Γυμνσιου Αρρενων Θεσσαλονικης και πρωην λυκοπουλο ειναι ο Διονυσης Σαββοπουλος.
@ΤΟ 1939 ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ γελουσαν 19 λεπτα την ημερα,παρ’ολο που δεν ηταν η πιο χαρουμενη μερα του περασμενου αιωνα.Το 1960 δεν γελουσαν παρα μονο 6 λεπτα την ημερα.
@ΤΟ 1985 ΑΝΑΜΕΣΑ στις δεκα πιο κομψες γυναικες του κοσμου ,συμφωνα με βρετανικη εφημεριδα,δυο Ελληνιδες.Η Μελινα Μερκουρη και η Μαριαννα Βαρδινογιαννη.
@Ο ΠΙΟ ΒΡΟΧΕΡΟΣ τοπος στον κοσμο βρισκεται στο Τσεραπουγκι της Ινδιας.Η βροχη φθανει τα 10.000 χιλιοστα τον χρονο.Στο Λονδινο ο μεσος ορος ειναι 635 χιλιοστα βροχης τον χρονο.
@Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εμφανιση της Μαριας Καλλας μπροστα στο ελληνικο κοινο εγινε το 1964 στην Λευκαδα.Στο τοπικο φεστιβαλ τραγουδησε μια αρια απο την ‘Καβαλερια Ρουστικανα’.
@ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ οι ανθρωποι οταν βλεπουν τον θανατο να πλησιαζει;Οπως στην πτωση ενος αεροσκαφους…Η καρδια κτυπα δυνατα,η αδρεναλινη διοχετευεται σ’ολοκληρο το σωμα,σημειωνεται καποια αλλαγη στην ροη των πεπτικων υγρων,ψυχολογικα βρισκομαστε σε υπερετοιμοτητα,καθως ψαχνουμε για σαφεστερες ενδειξεις του εξωτερικου κινδυνου.Η εκφραση  του προσωπου μας αλλαζει,τα ματια μεγαλωνουν και τα δοντια σφιγγονται.
@Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ εστειλε καποτε στο Ναπολεοντα μια ταμπακοθηκη κατασκευασμενη απο ενα κλαδι δαφνης της κοιλαδας των Τεμπων.
@ΕΝΑΣ  σπουργιτης πηγαινοερχεται στην φωλια του 350 φορες την ημερα για να φερει τροφη στα σπουργιτακια.
@ΕΛΕΧΘΗ  απο τον Γιωργο Κιμουλη ‘ενα μονο ατομο μ’εχει επηρεασει στην καριερα μου.Ο Δημητρης Χορν.Εχω παιξει με τον Χορν στο ‘Χιτ’.Ειναι ο ανθρωπος που μου εχει σφραγισει ολη μου τη ζωη’.
@ΕΓΡΑΦΗ…ΕΞΙΣΟΥ ΣΧΕΔΟΝ με τον σιδηροδρομο το αεροπλανο παρεχει 125 φορες μεγαλυτερη ασφαλεια απο το αυτοκινητο.
@ΠΑΝΩ απο δυο εκατομμυρια νεοπλουτους εχει σημερα η Ιαπωνια.

@ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ των Beatles που ηχογραφησε ο Ελβις Πρισλευ…SOMETHING/HEY JUDE/LITTLE SISTER-GET BACK/LADY MADONNA/YESTERDAY-HEY JUDE.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment