Monday, October 29, 2018

THE PILLARS ESTATE

Προς πώληση η «στοιχειωμένη» έπαυλη του Άλμπιον

Η οικονόμος άκουγε τις νυχτερινές ώρες το πιάνο
 της κρεβατοκάμαρας της πρώην ιδιοκτήτριας

Η μόδα των «στοιχειωμένων σπιτιών» δεν είναι καινούρια. Υπήρχε ανέκαθεν η περιέργεια ανθρώπων να εξερευνούν μισοερειπωμένα αρχοντικά και επαύλεις για τα οποία είχαν ακουστεί μακάβριες ιστορίες και που οι πρωταγωνιστές τους συνέχιζαν να τα στοιχειώνουν, ως ανήσυχα πνεύματα που δεν κατάφεραν ποτέ να αναπαυθούν. Και το Χόλιγουντ όμως, ανέκαθεν αγαπούσε τέτοιες ιστορίες και τις έκανε ταινίες με λαμπερούς πρωταγωνιστές και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.
Τα «στοιχειωμένα σπίτια», τα οποία μπορεί εύκολα να βρει κανείς σε δεκάδες ηλεκτρονικές σελίδες, μαζί με τις ανατριχιαστικές ιστορίες τους, παραμένουν ακόμα στη μόδα στις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα πολλά από αυτά, πλήρως ανακαινισμένα και με όλες τις luxurious ανέσεις, συχνά διατίθενται προς ενοικίαση είτε για εκδηλώσεις είτε ακόμα και για την πρωτόγνωρη εμπειρία του να περάσει κανείς ένα Σαββατοκύριακο του μέσα σε αυτά… Υπάρχουν όμως και εκείνα που διατίθεται προς πώληση, συνήθως για την εμπορική εκμετάλλευση τους, τα οποία μάλιστα διαφημίζουν και τα ανήσυχα πνεύματα που συνεχίζουν να ζουν σε αυτά.
Ένα από αυτά είναι και η περίφημη «The Pillars Estate», μία εντυπωσιακή έπαυλη βικτοριανής αισθητικής, η οποία κατασκευάστηκε λίγο μετά το τέλος του αμερικανικού εμφυλίου στο Albion της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το 1878. Πρόκειται για μία μεγαλοπρεπή κατοικία, με τέσσερις κολόνες κίονες να δεσπόζουν στην είσοδο της, σε ένα οικόπεδο 8 -περίπου- κατάφυτων στρεμμάτων, έξω από την πόλη. Η έπαυλη, διαθέτει 6 υπνοδωμάτια με τα αντίστοιχα μπάνια τους, όλα σε αισθητική του πρόπερασμένου αιώνα, ενώ αυτό που την κάνει κυρίως να ξεχωρίζει η επιβλητική αίθουσα χορού και εκδηλώσεων, με ένα απίθανης αξίας και ποιότητας ξύλο να ντύνει όλες τις επιφάνειες του.
Η «Pillars Estate» κατασκευάστηκε από την οικογένεια Carr, τον Charlie και τη σύζυγό του Patricia και αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη ζωή τους, οι επόμενοι ένοικοι της κατοικίας, κυρίως η οικονόμος Cora Goyette πάντα έλεγε ότι άκουγε τις νυχτερινές ώρες το πιάνο της κρεβατοκάμαρας της Patricia, στην ανατολική πτέρυγα της έπαυλης, να παίζει μόνο του, όπως επίσης και περίεργα βήματα από την επιβλητική αίθουσα χορού. Η έπαυλη πριν από τη δεκαετία του 2000 είχε παρέμενε άδεια για αρκετά χρόνια, σε κακή κατάσταση, τουλάχιστον εξωτερικά αλλά και η διακόσμηση της είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φθορά του χρόνου.
Το 2006 πουλήθηκε για μόλις 52.000 δολάρια στον Tony McMurtrie, σε μία πραγματικά εξευτελιστική τιμή σαν κάποιος να ήθελε να απαλλαγεί από αυτή. Ο McMurtrie επενδύοντας ένα σημαντικό ποσό κατάφερε να την ανακαινίσει πλήρως, να αποκαταστήσει τις φθορές σε όλες τις αντίκες της, να βγάλει από τα σεντούκια αντικείμενα που δεν είχαν ξαναδεί το φως της ημέρας και μετά από 11 χρόνια εργασιών, η «Pillars Estate» βγήκε ξανά στην αγορά ακινήτων με τιμή που αρχικά το 2015 ήταν στο 1.000.000 δολάρια αλλά που πρόσφατα έπεσε στο ήμισυ, στα $500.000.
Σήμερα, ο Tony McMurtrie ζει περιστασιακά με την οικογένεια του στην «Pillars Estate», η οποία συνεχίζει να διατίθεται για εκδηλώσεις, κυρίως γάμους, εκμεταλλευόμενη τους μεγαλοπρεπείς χώρους αλλά και τις βικτοριανές κρεβατοκάμαρες της…
    

No comments:

Post a Comment