Monday, October 29, 2018

 έκθεση Κρητικών προϊόντων

 στην Θεσσαλονίκη 


Η Έκθεση τοπικών προϊόντων ''Κρήτη: Η Mεγάλη Συνάντηση &  Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας'' άνοιξε της πύλες της για το κοινό.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, ο διοργανωτής κ. Νεκτάριος Σερμάκης, o εντεταλμένος σύμβουλος πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανόλης Χνάρης, η εντεταλμένη σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης και πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού δικτύου ΑREPO κ. Θεανώ Βρέντζου, ο πρώην Νομάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαρρής πλήθος ακόμη φορέων και επίσημων προσκεκλημένων.
Η Έκθεση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, αναμένετε να φιλοξενήσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες καθώς θα παραμείνει ανοιχτή για 9 ημέρες, έως και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 9:30 το βράδυ.
Η Έκθεση τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί από τις 10:30 το πρωί έως και τις 9:30 το βράδυ και τις καθημερινές από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 9:30 το βράδυ. 
Δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και παραγωγοί από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αττική, Έβρο, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία, Καστοριά, Καβάλα, Δράμα, Ιωάννινα, Ξάνθη, Κιλκίς, Ημαθία, Βοιωτία, Αχαΐα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Λάρισα, Δωδεκάνησα, εμπλουτίζουν την Έκθεση και παρουσιάζουν στους χιλιάδες επισκέπτες της, μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Πρόκειται για εξαιρετικά τοπικά προϊόντα όπως λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια, αρτοσκευάσματα, μέλι, ρακί, κρασί, τσίπουρο, καπνιστά κρεατικά,  κρητικό απάκι, λουκάνικα, ζυμαρικά, βότανα, αλόη, χαρουπόμελο, μαρμελάδες, μπαλσάμικα ξύδια σε διάφορες γεύσεις, ξεροτήγανα, παραδοσιακά βουτήματα, σφακιανόπιτες, καλιτσούνια, χαλβάς, τρίγωνα πανοράματος, πάστες, ντόνατς, γαλακτολιχουδιές, τουλούμπες, σοκολατάκια με ελιά, σοκολατάκια με μέλι, σοκολάτα και μερέντα από χαρούπι, μπάρες δημητριακών, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, αμυγδαλόψιχα, παστέλια, λουκούμια, ταχίνι, αλμυρά σφολιατοειδή, προϊόντα ροδιού, τοματοειδή, σάλτσες, πιπεριές Φλωρίνης, σάλτσα πιπεριάς, τόνος (ψάρι), προϊόντα σαλιγκαριού, χαβιάρι σαλιγκαριού, προϊόντα μανιταριού, τυροκομικά από γάλα βουβαλιού, σαπούνια από γάλα γαϊδούρας, φαρμακευτική κάνναβη, βιολογικά προϊόντα καλλωπισμού, είδη μασάζ, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, αρώματα, σαπούνια, κρέμες, κοσμήματα, κεραμικά, χειροποίητες κατασκευές,  προϊόντα οικοτεχνών και πολλά ακόμη.
Προϊόντα μοναδικής ποιότητας, που οι επισκέπτες της Έκθεσης έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν από κοντά, να τα γευτούν και να τα προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς τους.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης, πραγματοποιούνται δεκάδες μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα από την βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη αλλά και γαστρονομικές παρουσιάσεις.
1300 χορευτές, περισσότεροι από 90 μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, σεφ, επιστήμονες και άλλοι ειδικοί, είναι οι συντελεστές σε αυτό το πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.
Η Έκθεση οργανώνεται από τις Επικοινωνίες Κρήτης Νεκτάριος Σερμάκης, πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της Δ.Ε.Θ. Hellexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.
Η διοργάνωση που πλέον αποτελεί θεσμό, έχει ήδη πραγματοποιήσει 10 μεγάλες εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με χιλιάδες επισκέπτες και τεράστια προβολή σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αμέσως μετά την 11η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει η 12η Έκθεση «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας» στο κέντρο της Λάρισας, στην Πλατεία Ταχυδρομείου, από 7 έως 11 Νοεμβρίου 2018.

No comments:

Post a Comment