Monday, October 29, 2018



BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

Εγκαίνια σήμερα στην Κωνσταντινουπολη
- πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου το 2019
Με δεδομένη την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει σε μεγάλο πολιτικό σόου τα σημερινά εγκαίνια, παραμένει σημαντικό ωστόσο το γεγονός ότι η πλήρης λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης «αναβλήθηκε» για τις αρχές του 2019, επειδή μεσολάβησαν τεχνικά προβλήματα που δεν επέτρεψαν να λειτουργήσει στις 24 Οκτωβρίου, όπως όριζε το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ο νέος αερολιμένας.
«Θα πραγματοποιήσουμε ένα πρώτο άνοιγμα στις 29 Οκτωβρίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του Grand Airport της Κωνσταντινούπολης (IGA).
Αυτό σημαίνει ότι «μόνο περιορισμένος αριθμός πτήσεων θα πραγματοποιηθεί από εδώ από τις τουρκικές αερογραμμές μέχρι το τέλος του έτους», είπε.
Ταυτόχρονα, προσδιόρισε την έναρξη της δεύτερης φάσης - δηλαδή της κανονικής λειτουργίας του αεροδρομίου - στα τέλη Δεκεμβρίου.



BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

Ο νέος αερολιμένας αρχικά είχε προγραμματιστεί να είναι ανοικτός από την περασμένη Δευτέρα, αλλά η ημερομηνία μετακινήθηκε για διάφορους λόγους - μεταξύ των οποίων και μία απεργία των κατασκευαστών.
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη δουλειά τους για μερικά 24ωρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για θανάτους εργατών που σχετίζονται με τις κακές συνθήκες στο έργο.
Οι τουρκικές αρχές αντέδρασαν τότε με καταστολή, συλλαμβάνοντας εκατοντάδες από αυτούς, σύμφωνα με τα συνδικάτα.


ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Περίπου 35.000 άνθρωποι απασχολήθηκαν στο έργο, συμπεριλαμβανομένων 3.000 μηχανικών και διοικητικού προσωπικού.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει συχνά υποστηρίξει ότι το νέο αεροδρόμιο, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, θα είναι «το μεγαλύτερο στον κόσμο», καθώς θα ταξιδεύουν περίπου 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και  εκτιμάται ότι θα αυξηθούν μέχρι τα 150 εκατομμύρια το 2023.

No comments:

Post a Comment