Tuesday, October 30, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
Α’  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΕΔ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

e-mail επικοινωνίας :  supervisor@eyed.gr

Την Πέμπτη 25/10/2018 το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΥΕΔ που εξελέγη  στις 23/10/2018 πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρία στα Γραφεία της Υπηρεσίας σε πλήρη απαρτία απ τα υπογράφοντα  μέλη

Στις προβλεπόμενες αρχαιρεσίες ομόφωνα εξελέγησαν στο Προεδρείο 

Φοίβος Δεληβοριάς               Πρόεδρος

Άλκηστις Τσίκλου                   Αντιπρόεδρος,
εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας μουσικών έργων Warner/ Chappell Music Hellas       

Μαίρη Φασουλάκη                Γραμματέας

Η πρώτη απόφαση που πήραν τα μέλη του Ε.Σ  είναι η εθελοντική και χωρίς αμοιβή εργασία τους για το σκοπό αυτό.
 

Στη συνέχεια συνυπέγραψαν με την προσωρινή Διαχειρίστρια αναλυτική επιστολή με αποδέκτες όλα τα πρώην μέλη της  ΑΕΠΙ, που αφορά στην πλήρη ενημέρωσή τους για οικονομικές εκκρεμότητες με την πρώην ΑΟΔ, όπως ανείσπρακτα δικαιώματα,  παλιές οφειλές χρηστών, πτωχευτική περιουσία ΑΕΠΙ,  κλπ.

Ακολούθως και επί μακρόν τα μέλη του εποπτικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν λεπτομερειακά από την προσωρινή Διαχειρίστρια καθώς και από Νομικά και Εμπορικά στελέχη της ΕΥΕΔ για τη μέχρι τώρα λειτουργική  πορεία της Υπηρεσίας κατ’ αρχήν στα παρακάτω ζωτικά θέματα :
Τρέχοντα νομικά , οικονομικά και διεθνή ,

Ειδικότερα:
Εξελισσόμενη εμπορική στελέχωση της Υπηρεσίας, εισπρακτική κάλυψη περιοχών Επικράτειας, διαδικασία είσπραξης και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μέσα σε δυο μόλις μήνες του εισπρακτικού μηχανισμού, σε συνάρτηση με  την επικείμενη πρώτη διανομή.

Επίσης έγινε ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της Υπηρεσίας και λεπτομερής ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων  με χρήστες και ενώσεις χρηστών, καθώς και για επόμενες οικονομικές συμφωνίες που είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Αναλυτικά το Εποπτικό Συμβούλιο, ζήτησε και ενημερώθηκε για τις ήδη υπογεγραμμένες  σημαντικές σε εκπροσώπηση ξένων ρεπερτορίων στην Ελλάδα διεθνείς συμβάσεις αμοιβαιότητας με ξένους ΟΣΔ,  καθώς και για τις επερχόμενες αντίστοιχες συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν, ενημερώθηκε για θέματα αμοιβολογίου, παραμέτρων είσπραξης, αιτήματα ενώσεων χρηστών τα οποία και θα εξετάσει σε επόμενες συνεδριάσεις.

Διαπιστώθηκε  η ανάγκη αμεσότερης επικοινωνίας με τους χρήστες από πλευράς των ίδιων των δημιουργών/ δικαιούχων  και αποφασίστηκε η ενεργοποίηση διακεκριμένων δημιουργών/ δικαιούχων για εθελοντική συμμετοχή τους σε ομάδες επικοινωνίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Η επόμενη συνάντηση των μελών του εποπτικού Συμβουλίου θα γίνει την 1η Νοεμβρίου 2018 λόγω του επείγοντος και της κρισιμότητας των θεμάτων .

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του Εποπτικού Συμβουλίου για επικοινωνία μελών ή χρηστών μουσικών έργων για σοβαρά θέματα προς επίλυση ή ενημέρωση είναι supervisor@eyed.gr

Το παρόν συνυπογράφουν τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου ΕΥΕ
Δ 
Φοίβος Δεληβοριάς                                   Άλκηστις Τσίκλου  (Warner/Chappell Music Hellas)
Μαίρη  Φασουλάκη                                   Βιργινία Κόκιου     (Universal Music Publishing)
Πάνος Φαλάρας                                        Βασιλική Γκίνη      (Media Music Publishing)
Χρήστος Νικολόπουλος
Παρασκευάς Καρασούλος
Κώστας Καλδάρας

No comments:

Post a Comment