Είναι από εκείνες τις νέες αφίξεις, τις τόσο ηχηρές που συζητήθηκαν πολύ πριν γίνουν και συζητιούνται εξίσου αφού έγιναν. Σίγουρα η συγκεκριμένη άφιξη έχει γίνει talk of the town και πως αλλιώς αφού πρόκειται για μια σπουδαία επιχειρηματική κίνηση και για upgrated του ξενοδοχειακού χάρτη της πόλης!


Hilton Dubrovnik
Συγκεκριμένα το φημισμένο στην πόλη Imperial Hotel που στεγάζονταν στον εν λόγω κτήριο του 19ου αιώνα και λειτούργησε από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα ως ξενοδοχείο, ήρθε η ώρα που… ανανεώθηκε πλήρως. Έκλεισε για ένα χρονικό διάστημα, ανακαινίστηκε πολύ πρόσφατα-εδώ και κάποιες μέρες για την ακρίβεια- σε μεγάλο βαθμό  και άνοιξε ανανεωμένο ξανά τις πόρτες του εμβληματικού αυτού κτηρίου ως μέλος αυτή τη φορά της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αλυσίδας Hilton.
Hilton Dubrovnik
Το όνομα λόγω της ιστορίας και του σεβασμού προς αυτή, είναι Hilton Imperial και το πιο μεγάλο πλεονέκτημα του καινούριου αποκτήματος της πόλης -εκτός βέβαια από το ηχηρό του brand name-είναι η τοποθεσία του. Βρίσκεται μια ανάσα (περίπου 150 με 200 μέτρα με τα πόδια) από την είσοδο της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ, ίσως του πιο ενδιαφέροντος (ιστορικά, πολιτιστικά και αισθητικά) σημείου ολόκληρης της Κροατίας, εδώ που χτυπά η καρδιά του τουρισμού της χώρας.
Hilton Dubrovnik
Αρχικά, το κτήριο είναι όντως επιβλητικό και συνδυαστικά αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία του, μπαίνει θετικά προκατειλημμένος.
Στο σύνολο έχει 149 δωμάτια μεταξύ των οποίων 7 executive suites και μια president ενώ η κύρια διαφορά των executive με τα standards δωμάτια είναι η θέα και το μπαλκόνι. Επιπλέον οι ένοικοι των executive έχουν πρόσβαση στο executive lounge.
Hilton Dubrovnik
Οι εγκαταστάσεις, οι ανέσεις και οι υπηρεσίες είναι σε υψηλό επίπεδο αν και βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξαιρετικός είναι ο χώρος του bar, άνετος ο χώρος του εστιατορίου και του πρωινού ενώ πολύ όμορφος είναι και ο εξωτερικός χώρος που παρέχεται τόσο για το πρωινό όσο και για lunch ή dinner.
Γενικά οι κοινόχρηστοι χώροι είναι περιποιημένοι με το στοιχείο του καινούριου να είναι παντού αισθητό.
Τα δωμάτια στην πλειοψηφία τους είναι άνετα και φωτεινά ενώ πολύ ξεκούραστο είναι το σύστημα ύπνου. Σίγουρα όμως οι παροχές και οι ανέσεις τους είναι (και εδώ) σε εξέλιξη καθώς το ξενοδοχείο «διορθώνει» real time παραλείψεις και μικρά λάθη.
Σίγουρα όμως το πολύ εξυπηρετικό και ευγενέστατο προσωπικό είναι σε «ετοιμότητα» για κάθε περίσταση προς λύσεις. όπως επίσης είναι και ιδιαίτερα δεκτικό αναφορικά με το feedback των ενοίκων.
Το ξενοδοχείο στον κάτω όροφο διαθέτει πισίνα και ένα μικρό γυμναστήριο  όπου και σε αυτές τις παροχές γίνονται προσθήκες.
Ενώ όλοι οι χώροι (κοινόχρηστοι και δωμάτια)έχουν μια σύγχρονη πλευρά, η αισθητική και η διακόσμηση γενικά προσανατολίζεται σε κλασικές γραμμές.Hilton Dubrovnik

Hilton Dubrovnik
Hilton Dubrovnik
Το πρωινό είναι πολύ πλούσιο με πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, από οικείες γεύσεις όπως τα αυγά σε πολλές εκδοχές μέχρι φασόλια και miso soup προκειμένου να νιώσουν σαν το σπίτι τους όλοι οι επισκέπτες..βρίσκοντας στο μπουφέ αυτά που έχουν συνηθίζει στις χώρες τους!
Σε οικείες γεύσεις και με ωραίες φρέσκες πρώτες ύλες κινείται και το μενού του εστιατορίου. Μην περιμένετε να φάτε κάτι εξεζητημένο ή ιδιαίτερα gourmet (αυτό σε γενικές γραμμές ισχύει σε όλη την Κροατία) αλλά σίγουρα θα φάτε νόστιμα πιάτα!Hilton Dubrovnik
Σε γενικές γραμμές το project είναι in progress… Αλλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι η επιτυχία του είναι δεδομένη. Εκτός του ιστορικού κτηρίου που εδώ και 100 χρόνια λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ως ξενοδοχείο, το πραγματικά εξαιρετικό και εξυπηρετικότατο προσωπικό, το brand name, φυσικά το ασυναγώνιστο location αλλά και το γεγονός ότι είναι το μόνο ξενοδοχείο σε απόσταση αναπνοής από την παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ που έχει τέτοια και τόση δυναμική ώστε να εξυπηρετήσει πολλούς επισκέπτες, θα φέρουν το Hilton Imperial στην κορυφή του ξενοδοχειακού χάρτη της πόλης.
Οι Κροάτες πάντως είναι ενθουσιασμένοι με την ανακαίνιση και την αλλαγή του ξενοδοχείου και πιστεύουν ότι θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον ήδη αυξημένο τουρισμό της πόλης όπως επίσης ότι είναι αυτό που χρειαζόταν η παλιά πόλη δεδομένου ότι της έλειπαν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Hilton Dubrovnik
Τέλος, οι τιμές των δωματίων δεν ήταν ακόμη ακριβώς καθορισμένες δεδομένου ότι το ξενοδοχείο μετρούσε ουσιαστικά ώρες λειτουργίας (ούτε καν μέρες) αλλά σύμφωνα με την manager, εξαρτώνται κυρίως από την διαθεσιμότητα και την εποχή, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Πάντως είναι σίγουρο ότι δεν θα βρείτε κάτω από  €240 standar δίκλινο με πρωινό. Hilton Dubrovnik
Hilton Dubrovnik
Hilton Dubrovnik
Hilton Dubrovnik
Hilton Dubrovnik
Οι πιο μαγευτικές λίμνες βρίσκονται στην Κροατία!
Hilton Dubrovnik
Hilton Dubrovnik
Hilton Dubrovnik

Στο Ντουμπρόβνικ θα φτάσετε από την Αθήνα με απευθείας πτήση της Croatia Airlines 
Η Croatia Airlines ξεκίνησε από τις 12 Απριλίου τις πτήσεις της από την Αθήνα, για το Ντουμπρόβνικ και το Ζάγκρεμπ και από τις 2 Ιουνίου, για το Σπλιτ.
Για τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα από τις 12 Απριλίου, η Croatia Airlines ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά τις πτήσεις της για την Αθήνα, που θα έχουν διάρκεια ως τις 27 Οκτωβρίου 2018, ενισχύοντας σταδιακά τα δρομολόγιά της και φτάνοντας στα επτά εβδομαδιαίως! Από τις 12 Απριλίου συνδέει την Αθήνα με το Ντουμπρόβνικ και το Ζάγκρεμπ καθημερινά εκτός Παρασκευής και από τις 2 Ιουνίου θα αναχωρεί απευθείας πτήση από την Αθήνα προς το Σπλιτ κάθε Σάββατο! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: