Friday, May 4, 2018

Τα καραβάκια ξεκινούν τα δρομολόγια στο Θερμαϊκό 

Αρχής γενομένης από το Σάββατο 5 Μαΐου τα καραβάκια ξεκινούν και φέτος τα δρομολόγια στον Θερμαϊκό, νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά. Φέτος, τα δρομολόγια εγκαινιάζονται με τον «Κωνσταντή», που θα εκτελεί αρχικά δέκα δρομολόγια καθημερινά, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών και αντίστροφα, σε λιγότερο από μια ώρα.
Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει το Σάββατο 5 Μαΐου, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 9.45, και τα δρομολόγια συνεχίζονται στις 12.00, 14.15, 17.15 και 19.30. Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία τα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 10.45, 13.15, 15.30, 18.30 και 20.30. Η αφετηρία στη Θεσσαλονίκη είναι το λιμάνι, στην Προβλήτα Α’, με στάση για επιβίβαση/αποβίβαση στο Λευκό Πύργο.
Στα δρομολόγια του «Κωνσταντή», θα έρθει να προστεθεί εντός του Ιουνίου και το δεύτερο παραδοσιακό καραβάκι, ο «Άγιος Γεώργιος».
Επιπλέον φέτος, η κοινοπραξία επιχειρηματιών «Karavakia Thessaloniki Waterbus» που διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα καραβάκια, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις κοντινές και βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, προσθέτοντας στα δρομολόγιά της και την Αγία Τριάδα.
«Για πρώτη φορά στα καθημερινά μας δρομολόγια, μεταξύ Θεσσαλονίκης – Περαίας – Νέων Επιβατών και αντίστροφα, προσθέτουμε και την Αγία Τριάδα» επισημαίνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής.
«Πρόκειται για χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των παραθεριστών της Αγίας Τριάδας και εμείς από την πλευρά μας είμαστε φέτος έτοιμοι να το υλοποιήσουμε» προσθέτει.
Παράλληλα, στα φετινά δρομολόγια της εταιρείας, έρχεται να προστεθεί και τρίτο σκάφος. Πρόκειται για το υπερσύγχρονο ταχύπλοο με την ονομασία «Ολυμπία», το οποίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 170 επιβατών, προσεγγίζοντας και τη Σκάλα της Αγίας Τριάδας.
Η κοινοπραξία «Karavakia Thessaloniki Waterbus» αποτελείται από ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.
Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των πλοίων, ο πλήρως ανακαινισμένος «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα και χωρητικότητα 180 επιβάτες, ενώ ο «Άγιος Γεώργιος» έχει μήκος 18 μέτρα και τη δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες. Το νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο «Ολυμπία» τέλος, με μήκος 23,5 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 170 επιβάτες. Το τρίτο αυτό σκάφος έχει ναυπηγηθεί σε ελληνικό ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Και τα τρία καραβάκια διαθέτουν μεταξύ άλλων τουαλέτες ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα. Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας.

No comments:

Post a Comment